Mayınlı arazi tasarısı geri çekildi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının, tekriri müzakere için geri çekildiğini bildirdi. İktidar ve muhalefet arasında üç gündür devam eden mayın savaşında şimdilik muhalefet kazandı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

Türkiye ile Suriye sınırları arasında mayın temizlenmesine ilişkin yasa tasarısı muhalefet partilerinin engellemelerine karşı bugün Genel Kurul'dan geri çekildi. İktidar ve muhalefet arasında üç gündür devam eden mayın savaşında şimdilik muhalefet kazandı. AKP Grup yönetimi muhalefetin engellemelerine karşı çıkamayınca Başbakan Erdoğan'ı ikna yoluna gitti. Danışma Kurulu'nda tasarının tekrir-i müzakere yapılması konusunda uzlaşı sağlandı.

Türkiye ile Suriye sınırı arasında mayın temizleme ve ihale şeklini düzenleyen yasa tasarısına muhalefetin tepkileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilere karşı açıklamaları yasanın görüşülme sürecinde farklı bir boyut kazandı.

6 maddelik tasarının 4 maddesi geçen hafta kabul edilmiş yürütme ve yürürlük maddeleri ise Başbakan Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik sert eleştirileri nedeniyle bu hafta Genel Kurul'da görüşülemedi ve muhalefetin engellemelerine takıldı.

Muhalefet partileri ortak hareket ederek yasanın üç gündür Genel Kurul'daki çalışmalarını engellemek için AKP'nin grup önerisinin oylanmasına grup önerileri getirerek izin vermedi. Muhalefet kararında geri adım atmayınca, AKP Grup yönetimi Başbakan Erdoğan'ı ikna yoluna gitti.

AKP Grup yönetimi muhalefetin Danışma Kurulu'nda uzlaşı sağlamayacağını, haftalarca Genel Kurul çalışmalarının bu yönde devam edeceği ve yasaların görüşülemeyeceğini Başbakan Erdoğan'a iletti.

Erdoğan'ın da "gereken yapılsın, ama yasa bir şekilde çıksın" dediği kaydedildi. AKP'li kurmaylar öğlen saatlerinde Erdoğan'dan aldığı talimat doğrultusunda CHP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle bir araya gelerek Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Tasarının bugün Genel Kurul'dan geri çekilmesi ve yarın TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında tekrir-i müzakere yapılması konusunda anlaştılar.

Ancak, muhalefetin yarında aynı görüşlerde israr edeceği tasarının yeniden komisyona geri çekilmesini isteyecekleri öğrenildi.  Tasarının komisyona geri çekilmesi ve yeniden görüşülmesi konusunda muhalefet partileri görüşlerini iletecek. AKP'nin ise bu konuda ne yapacağı Erdoğan'a danışılarak karar verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler