"Mavi hat" operasyonu davası

BOTAŞ'taki 'yolsuzluk' iddiaları üzerine 'Mavi Hat' operasyonunun ardından açılan davada yargılanan ve hakkında yakalama emri bulunan Ümit Nejat Alpaslan, mahkemede ifadesinin alınmasının ardından tutuklandı.

Yayınlanma: 22.08.2008 - 14:44
Abone Ol google-news

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan sanık Ümit Nejat  Alpaslan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, BOTAŞ'ın yapmış olduğu Tuzgölü Müşavirlik ihalesine başka bir firma ile ortak girdiklerini ve ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Sanık Seydi Çevik'i tanımadığını ileri süren Alpaslan, ''İhaleyi bizim kazandığımız gazetelerde de duyulunca, daha önceden tanımadığımız Seydi Çevik, firmamızı arayarak, hayırlı olsun dedi ve bizi tebrik etti. Kendisinin Dünya Bankası ile bu tür yapılan işlerde deneyimli olduğunu, kamu kurumlarında ve BOTAŞ'da tanıdıklarının olduğunu, bir sıkıntı olduğu takdirde yardımcı olabileceğini söyledi'' dedi.

İhaleyi kazanmalarının ardından, BOTAŞ ile yapmaları gereken sözleşme görüşmelerinin çok uzadığını ve mutabakata varılmasına rağmen imza aşamasına bir türlü gelemediklerini kaydeden Alpaslan, şunları ifade etti: ''Seydi Çevik, bu dönemde devreye girdi. Kendisinin yazışmaları ve prosedürleri takip edeceğini, hızlandıracağını söyledi. Bize bu konuda kendisi müşavirlik hizmeti sundu. Bunun karşılığı olarak da bu tür müşavirlik hizmetleri konusunda para talep etti. Biz kendisine toplamda 170 bin avro ödedik. Seydi Çevik ayrıca o dönemde sıkışık olduğunu, paraya ihtiyacı olduğunu bize söyledi. Biz müşavirlik ücretini, hakediş alışlara ve yıllara yaymayı düşünüyorduk. Ancak Seydi Çevik, sıkışık olduğunu söyleyince, biz, önümüzdeki 9 yılı da düşünerek kendisine bu ödemeyi yaptık. Ben, Seydi Çevik ve arkadaşlarının kamu kurumlarındaki ilişkilerinin niteliğini bilmiyordum.''

Mahkeme Heyeti Başkanı Selahattin Türkeli, Alpaslan'ın, üzerine atılı 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'rüşvet vermek' suçlarının vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, yoğun suç şüphesini ve sanığın kaçma şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Ümit Nejat Alpaslan, cezaevine götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler