İstanbul'un fethi büyük bir şölenle kutlanacak

İstanbul'un fethinin 556. yılı yarın Haliç'te su, ışık, lazer ve ses gösterilerinden oluşan büyük bir şölenle kutlanacak.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 16:22
Abone Ol google-news

İstanbul'un fethinin 556. yıl dönümü, yarın Haliç Balat bölgesinde görsel bir şölen ile kutlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbullular, fetih coşkusunu su, ışık, lazer ve ses gösterileriyle yaşayacak. Haliç'te saat 21.00'de gerçekleştirilecek şölene tüm İstanbullular davet edildi.

Bu şov için toplam ölçüleri 135 metreye 20 metre olan 3 dev su perdesi, toplam 118 adet hareketli su pompası, 3 adet gayzer su pompası Haliç'in sularını hareketlendirecek. Su gösterilerine toplam 96 adet robot ışık ve 30 adet gökyüzü tarayıcısı da renk katacak.

Gösteride, su ve ışık sistemlerine ek olarak Balat'ta lazer şovu da yapılacak. Bu arada, İstanbul'un fethi için hazırlanan film ise 15 metreye 60 metre boyutlarındaki dev perde üzerinde gösterilecek.

Gösterinin finalinde Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölük Komutanlığı ve ünlü tenor Hakan Aysev özel bir konseri sunacak.

Mehter konseri ile birlikte toplam 10 bin 800 adet havai fişeğin kullanıldığı görkemli bir havai fişek gösterisi de Haliç semalarını aydınlatacak.

Bu gösteri için 92 Türk, 19 Alman, 5 Avusturyalı ve 3 Fransız'dan oluşan 119 kişilik bir teknik ekip ve 46 kişilik destek ekibi çalışacak. Toplam 14 TIR'la taşınan teknik malzeme kullanılacak.

Öte yandan yarın ayrıca Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ''Fetih Resepsiyonu'' verilecek. Gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın ardından ''Enbe Orkestrası'' sahne alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler