Kesk'ten eylem kararı

KESK Danışma Meclisi, konfederasyonun ve bağlı sendikalarının bazı yöneticilerinin gözaltına alınması nedeniyle olağanüstü toplanarak bir dizi eylem yapılmasını kararlaştırdı.

Yayınlanma: 28.05.2009 - 20:37
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, KESK yöneticileri, Ankara, İzmir, Van ve Manisa'da düzenlenen operasyonlarda 36 KESK yönetici ve üyesinin gözaltına alınmasının ardından ulusal ve uluslararası düzeyde girişimlerde bulundu.

Bu arada, KESK Danışma Meclisi de olağanüstü toplandı. Toplantıda, gözaltılara tepki olarak çeşitli eylem ve etkinlikler yapılması kararlaştırıldı. Karara göre, yarın ve 30 Mayıs Cumartesi günü çeşitli illerde oturma eylemleri ve yürüyüşler yapılacak. Ankara'da, 30 Mayıs Cumartesi günü 17.00–20.00 saatleri arasında ''KESK ile Dayanışma Kürsüsü'' kurulacak. Konfederasyonun koordinasyonunda yarın sendika genel merkez yöneticileri, İzmir şube yöneticileri ve avukatların katılımıyla gözaltı sürecinin izlenmesine yönelik bir komisyon kurulacak. Gözaltına alınan sendika yöneticileri ve üyelerinin mahkemeye çıkarılacağı gün ve saatlerde, İzmir Adliyesi önünde sendika genel merkez yöneticileri ile beklenecek.

''KESK'e Dokunma'' temasıyla 1 Haziran 2009 Pazartesi gününden itibaren çeşitli illerde büyük iş yerlerinin önünde basın açıklamaları yapılacak. İzmir'de de kitlesel ve bölgesel bir eylem için çalışma başlatılacak. ''Toplu iş sözleşmesi hakkı'' talebiyle 20 Haziran'da Başbakanlık'a yapılacak yürüyüşün çerçevesi de genişletilerek bölgesel bir eyleme dönüştürülecek. Bu arada, gözaltılara tepki olarak KESK Genel Merkezi bu gece sabaha kadar açık tutulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler