DSÖ verilerine göre ölü sayısı 99'a yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya çapında domuz gribi vakası sayısının kendi verilerine göre 15.510'a yükseldiğini bildirdi. Öte yandan Güney Amerika ülkesi Venezuella'da ve Kıbrıs Rum kesiminde ilk domuz gribi vakaları doğrulandı. Küba'da ise hükümet, domuz gribi nedeniyle askıya alınan Meksika seferlerinin yeniden başlayacağını duyurdu.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 06:01
Abone Ol google-news

DSÖ, H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribinin 53 ülkede tespit edildiğini, bu hastalıkla bağlantılı 99 kişinin öldüğünü açıkladı.

BM'ye bağlı DSÖ'nün Cenevre'de gazetecilere açıkladığı son verilerde, tek tek ülkelerdeki vaka sayıları yer almadı.

DSÖ'nün önceki açıklamasında, dünyada en çok domuz gribi vakası görülen ülkenin ABD olduğu, en çok ölümlü vakanın Meksika'da tespit edildiği belirtilmişti.

 

Meksika'da ölü sayısı 95

Meksika Sağlık Bakanlığı, doğrulanmış ölüm vakalarının sayısının 95 olduğunu, hastalık vakalarının sayısının ise 4 bin 879'a yükseldiğini açıkladı.

Açıklamada, ölüm ve hasta sayılarındaki artışa rağmen, hastalığın yayılma eğrisinin düştüğüne işaret edildi.

Dünya Sağlık Örgütünün son açıklamasında, 48 ülkede domuz gribine bağlı olarak 95 kişinin öldüğü, 13 bin 398 kişide de hastalığın görüldüğü bildirilmişti.

 

Venezuella ilk vakayı doğruladı

Öte yandan Venezuela'da ilk domuz gribi vakası doğrulandı.

Venezuela Sağlık Bakanı Jesus Mantilla, kısa bir süre önce Panama'dan dönen bir kişide domuz gribine rastlandığını belirttiği açıklamasında, bunun ''ihtal bir vaka'' olduğunu ve halkın korkmasına gerek olmadığını söyledi.

Bakan Mantilla, ''söz konusu vatandaşımız gittiği dispanserde karantinaya alınmış, vaka doğrulanınca da kendisine uygun tedavi verilmiştir'' dedi.

22 yaşındaki hastanın toparlandığını da belirten Mantilla, adı açıklamayan bu kişinin tedaviyi evinde karantina altında tamamlayacağını kaydetti.

Yetkililer, bu kişiyle aynı uçakta seyahat etmiş olanlara da tahlil yapılacağını belirtiyor.

 

Virüs Kıbrıs Rum kesiminde

Kıbrıs Rum kesiminde, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıyan yeni bir vaka tespit edildi.

Rum radyosunun haberine göre, daimi olarak Güney Kıbrıs'ta yaşayan ve bir süre önce ABD'den dönen 38 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın, bu sabah Limasol Hastanesinde tedavi altına alındı.

Avrupa Komisyonunun sağlıktan sorumlu üyesi Andrula Vasiliu, yapılan ilk testin sonucunun pozitif göründüğünü açıkladı.

Vasiliu, havaalanlarına yerleştirilen termal kameraların bazı H1N1 virüsü vakalarını saptayamayacağını söyledi.

Bu arada, Rum basını, İngiltere'de öğrenim gören ve Güney Kıbrıs'a dönüşünde domuz gribi virüsü taşıdığı şüphesiyle Çarşamba günü karantinaya alınan 23 yaşındaki Kıbrıslı Rum kız öğrencinin Yunanistan'da yapılan testlerinin negatif çıktığını bildirdi.

 

Küba'da Meksika seferleri yeniden başlıyor

İktidardaki Komünist Partinin yayın organı Granma'nın haberinde, grip tehdidinin azalması doğrultusunda, 30 Nisanda uygulanmaya başlayan yasağın 1 Haziranda kalkacağı belirtildi.

H1N1 virüsü Meksika'da 95 kişinin ölümüne yol açtı. Küba'da şu ana kadar 3'ü Meksika'da öğrenim gören 4 kişide virüs tespit edildi.

 

Yunanistan'da 4. vaka

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 4. domuz gribi vakasının tespit edildiği bildirildi. Kimliği açıklanmayan 23 yaşındaki Yunanlının dün New York'dan Atina'ya geldiği, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri olan hastanın, Atina havaalanında hastalığa ilişkin dağıtılan bilgilendirme formunu okuduktan sonra yetkililerle temasa geçtiği belirtildi. Hastanın başkentin ''Sotiria'' Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Öte yandan, İngiltere'den gelen ve ülkedeki ikinci ve üçüncü H1N1 gribi vakası olan gençlerin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Yunanistan'da 18 Mayıs'ta teşhis edilen ilk H1N1 vakası olma özelliği taşıyan, kimliği açıklanmayan 19 yaşındaki genç ise tedavi edildiği ''Sismanoglio'' hastanesinden cumartesi günü taburcu edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler