Galatasaray UEFA Kupası zaferini kutladı

Galatasaray Futbol Takımı'nın 17 Mayıs 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası şampiyonluğu, 9. yıl dönümünde düzenlenen organizasyonla kutlandı.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen kutlama organizasyonuna, dönemin futbolcu, teknik heyet ve yöneticileri davet edilirken, gecede çok sayıda konuk da yer aldı.

Kutlamanın yapıldığı alanda kurulan platformda, Galatasaray'ın kazandığı lig şampiyonluğu kupaları, UEFA ve Süper Kupa'nın maketleri ile UEFA Kupası'nın kazanılmasında emeği geçen futbolcu, teknik heyet ve idareciler için hazırlanan onur plaketleri sergilendi.

UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemde kadroda yer alan oyunculardan Hakan Şükür, Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Arif Erdem, Kerem İnan, Ahmet Yıldırım, Suat Kaya, Emrah Eren, Mehmet Bölükbaşı, Faruk Atalay, Ümit Davala, Hakan Ünsal ve Gürol Azer organizasyona katıldı.

Teknik direktör Fatih Terim, kısa bir süre önce geçirdiği kaza sonrası dün hastaneden taburcu olması nedeniyle gecede yer alamazken, teknik heyetten Müfit Erkasap ile Bülent Ünder hazır bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, futbolcular ile teknik heyete, özel olarak hazırlanan pırlantalarla süslü Galatasaray rozetlerini kendi elleriyle taktı.

Galatasaray Kulübü'nün, UEFA Kupası'nın kazanılmasının 9. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği organizasyonda, bazı oyuncuların eksikliği dikkati çekti.

Emre Belözoğlu ve Fatih Akyel için plaket hazırlanmadığı görülürken, halen sarı-kırmızılı takımda bulunan, ancak sezon sonunda sözleşmesinin yenilenmeyeceği ileri sürülen Hasan Şaş'ın da etkinliğe katılmadığı gözlendi.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, hedeflerinin, elde edilen başarıları yinelemek olduğunu söyledi.
UEFA Kupası'nın kazanıldığı tarihin çok önemli olduğunu vurgulayan Polat, şunları söyledi:
''Türk futbol tarihinin yeniden yazılışının 9. yıl dönümü. Bununla ilgili bir tezahürat da var, ben çok severim, 'Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray' diye. Dokuz yıl önce Galatasaray takımı, hiç yenilmeden UEFA Kupası'nı kazandı. Galatasaray olarak o gün Türk futbolunda çıtayı, rakiplerimizin ancak hayal edebileceği bir noktaya çıkardık. Dileğimiz, bu kupanın tekrar kazanılması ve Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir başarının tekrarlanması. Bu başarıdan aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elde edilen başarı, uzun bir sürecin sonucuydu ve biz de yinelemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu onuru dilerim tüm kulüpler yaşar.''

Polat, kulüp olarak böyle bir organizasyonun yapılması için neden bu kadar uzun bir süre beklenildiği yolundaki eleştirilere de değinerek, ''Arada yaşanan boşluk nedeniyle bazıları vefasızlık olarak nitelendirdi, ancak bu art niyetten değil, yaşanan yoğunluktan kaynaklandı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler