TSK'den Afganistan'a askeri lise

Afganistan Kabil'de inşa edilen askeri lise, Haziran'da düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Askeri lise kompleksinde, 3 dershane binası, 2 koğuş binası ve bir de idari bina yer alıyor.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 07:19
Abone Ol google-news

Afganistan'da istikrarın sağlanmasına ve ülkenin yeniden imarına büyük katkı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afgan Silahlı Kuvvetleri'nin eğitimine desteğini de sürdürüyor. Bu kapsamda Kabil'de inşa edilen askeri lise, Haziran'da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

TSK Lojistik Komutanlığı'nın öncülüğünde inşa edilen Kabil Askeri Lisesi 10 bin metrekare kapalı alana sahip bulunuyor. Askeri lise kompleksinde, 3 dershane binası, 2 koğuş binası ve bir de idari bina yer alıyor. Temeli geçen yaz atılan askeri lisenin inşaatı 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı.
 

Kasım'da komutanlık görevi

Öte yandan, TSK Afganistan'da yeni bir "komutanlık" görevi daha almaya da hazırlanıyor.
Kabil bölgesinin komutası ilk planlamaya göre Ağustos'ta TSK'ye geçecekti. Ancak genel seçimler dikkate alınarak, TSK'nin komutayı devralmasının Kasım'a ertelenmesi ağırlık kazandı. Kabil Bölge Komutanlığı hali hazırda Fransa komutasında bulunuyor. Türk, Fransız ve İtalyan askerlerinin görev yaptığı birlikte Türkiye'den 800 asker yer alıyor. İtalya ile Fransa, Kasım'dan sonra buradaki taburlarını çekmek istiyor. Bu durumda Kasım ayında Kabil'deki Türk askeri sayısının artırılması gündeme gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler