"Bu yıl sadece 68 kişi yurtdışına burslu gönderildi"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, resmi-burslu statüde lisansüstü öğrenimde bu yıl 689 öğrencinin başvurusunun kabul edildiğini, bunlardan 68'inin yurt dışındaki yabancı dil öğrenimlerine başladığını kaydetti. Çubukçu, 621 öğrencinin işlemlerinin halen devam ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 07:29
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mersin Milletvekili Akif Akkuş'un soru önergesini yanıtladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1416 sayılı Kanun'a göre resmi-burslu statüde lisansüstü öğrenim yaptırmak amacıyla üniversite mezunlarına, "zorunlu hizmet" karşılığında yurt dışı bursu verildiğini açıkladı. 2008-2009 öğretim yılında verilen yurt dışı bursu için adayların seçiminde Lisansüstü Eğitim Sınavı (LES) veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları kullanıldığını bildiren Çubukçu, son iki yıl içerisinde yapılmış olan ALES veya LES'ten ALES'e dönüştürülmüş en az 75 puan alanlar ile lisans öğrenimi ile ilgili not ortalaması "4" üzerinden "2.75" ve üzeri olanların başvurularının 25 Ağustos-5 Eylül 2008 tarihleri arasında [email protected] adresinden kabul edildiğini bildirdi.


Çubukçu, "Gerçekleştirilen yerleştirme sonunda 689 öğrencinin başvurusu kabul edilmiştir. Bunlardan 68'i 2009 yılında yurt dışındaki yabancı dil öğrenimlerine başlamış olup 621'inin işlemleri devam etmektedir" dedi. Çubukçu, "Hukuk" kontenjanına ise hukuk, işletme, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun adayların yerleştirmesinin yapıldığını kaydederek "Öğrenciler öncelikle yüksek lisans derecelerini alacaklardır. Süresi içinde öğrenimini tamamlayanlara istemeleri ve kabul almaları hâlinde doktora izini verilebilecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler