Nevşehir'de balon kazazı: 1 ölü, 7 yaralı

Nevşehir'de yabancı turistleri taşıyan bir balon düştü. Kazada, 1 turist öldü, 7 kişi de yaralandı. Kazanın, 2 balonun havada çarpışması nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 07:28
Abone Ol google-news

Nevşehir'de Zelve Ören Yeri'nden sabah saat 06.00 sularında Mayk Mayner yönetiminde havalanan Kapadokya Balon firmasına ait sıcak hava balonu, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

Kazada ilk belirlemelere göre balonda bulunan İngiliz vatandaşı Kavin Beurle (61) hayatını kaybetti. Balonun pilotu Mayk Mayner ile balondaki İngiliz vatandaşı yolcular Harry Dawson, Corel Ceres, Suzi Lois, Michael Kaus, Juilet Ruthbuas, Milcom Cold, Jenny Mayce, Boyn Lois ve soyadı belirlenmeyen David adlı turist yaralandı.

Özel Kapadokya Hastanesine kaldırılan pilot Mayk Mayner'in hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Diğer yaralılar ise İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastane Başhekimi Dr. Osman Sümengen, , hastanelerine 9 yaralı geldiğini ve ilk müdahalelerinin yapıldığını bildirdi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade eden Sümengen, hepsinde ayak ve bacak kırıkları bulunduğunu, Harry Dawson isimli yaralıyı Kayseri'ye Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edeceklerini kaydetti.

Bu arada, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemelerini tamamladı. Kazanın, 2 balonun havada çarpışması nedeniyle balonlardan birinin brandasının yırtılarak düşmesinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde durulduğu, kesin nedenin belirlenmesi için incelemenin sürdürüldüğü belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler