"9 ayda bir çocuk olmazken, nasıl müdür oldu?"

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne asaleten müdür atanan Mithat Tekçam'ı TBMM gündemine taşıdı. İnce, "9 ayda bir çocuk bile dünyaya gelmezken, bu kişi hangi özellikleri, yetenekleri nedeniyle memuriyetinin 9. ayında okul müdürü yapılmıştır?" diye sordu.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 07:56
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, memuriyetinin 9'uncu öğretmenliğinin ise 5'inci ayında okul müdürü olan Mithat Tekçam'ı TBMM gündemine taşıdı.

İnce, İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam'ın 18 Eylül 2008 tarihinde Bayrampaşa Belediyesi'nde istisnai memuriyet kadrosundan Özel Kalem Müdürü olarak memuriyete başladığını anlattı. 16 Aralık 2008 tarihinde İstanbul Kâğıthane Ekrem Cevahir Lisesi'ne öğretmen olarak Tekçam'ın geçiş yaptığını belirten İnce, 14 Ocak 2009 tarihinde İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde vekaleten Müdür olarak atandığını kaydetti. İnce, Tekçam'ın 30 Nisan 2009 tarihinde ise bu göreve 657 sayılı Kanunu'nun 76. maddesi gereğince "Bakan oluru" ile asaleten atandığını bildirdi.

 

"9 ayda çocuk dünyaya gelmiyor"

Mithat Tekçam'ın Bayrampaşa Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yaparken, hangi "hukuki dayanakla" memur olmasının üzerinden henüz 4 ay geçmişken Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen yapıldığını soran İnce, "Kendisinin öğretmen olarak atanmasında da 76. madde kullanıldığı doğru mudur? Dünyanın herhangi bir ülkesinde bir kişinin memuriyete başlamasının üzerinden 5 ay, Bakanlığınızda göreve başlamasının üzerinden 1 ay geçmeden önce görevlendirme yoluyla sonra 76. madde kullanılarak asaleten okul müdürü olması mümkün müdür?" sorusunu sordu.

Tekçam'ın okul müdürü olmasında hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğunun yanıtlanmasını isteyen İnce, "9 ayda bir çocuk bile dünyaya gelmezken, bu kişi hangi özellikleri, yetenekleri nedeniyle memuriyetinin 9'uncu ayında okul müdürü yapılmıştır? Memuriyetinin 9. ayında Okul Müdürü olunmasını, iş huzuru ve barışı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Memuriyetinin 9. ayında Okul Müdürü olan birisinin müdürü olduğu kuruma ne katabilir? Mithat Tekçam'ın okul müdürü olarak atanmasına ilişkin Bakan Onay'ını 'geri almayı' düşünüyor musunuz?" sorularını sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler