Ella J kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda dümen arızası nedeniyle karaya oturan kereste yüklü Ro-Ro gemisi, bulunduğu yerden kurtarıldı. Bölgeye sevk edilen 2 kurtarma botu ve 2 römorköre bağlanan halatlar yardımıyla yüzdürülen gemi, yine bu botlar ve römorkörler eşliğinde Büyükdere'ye götürüldü.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

İstanbul Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Yeniköy açıklarında karaya oturan ''Saint Vincent'' bayraklı ''Ella J'' gemisini kurtarma çalışmaları, gece saatlerinde verilen aranın ardından sabah saat 06.30'da tekrar başladı.

Bölgeye sevk edilen 2 kurtarma botu ve 2 römorköre bağlanan halatlar yardımıyla yüzdürülen gemi, yine bu botlar ve römorkörler eşliğinde Büyükdere'ye götürüldü.

Bu arada, kurtarma çalışmaları nedeniyle sadece küçük gemiler ile kılavuz kaptan alan gemiler için açılan Boğaz trafiği de normale döndü.

Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden ''Saint Vincent'' bayraklı gemi, dün, Yeniköy açıklarında karaya oturmuş ve Safiye Aksoy'a ait, tiyatro sanatçısı Oya Başar'ın yaklaşık bir yıldır kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara çarparak, zarar görmelerine neden olmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler