Bu ürünlere kene yaklaşamıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene vakalarını engellemek için üretilen "Kene Savar Halı" yurttaşlardan büyük ilgi görüyor. İngiliz bilim adamlarıyla birlikte geliştirilerek üretilen kene ve haşere savar halıdan sonra, yine haşere ve keneleri savan pike ve şapka üretilmeye başlandı.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 08:12
Abone Ol google-news

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde üretim yapan Üniversal Tekstil, İngiliz bilim adamlarıyla geliştirerek ürettiği kene ve haşere savar halıdan sonra, yine haşere ve keneleri savan pike ve şapka imalatı gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Tekstil firmasının Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Sorumlusu Fevzi Gökçimen, yaptığı açıklamada, Türk firması Üniversal Tekstil ile İngiliz Healthcare firması arasındaki ar-ge işbirliği ile yaratılan kene ve haşere savar halıların yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kasımpatı bitkisinin yaydığı kokuyla dokunan halıların, bir çok uluslararası laboratuvardaki testler sonucu kene ve haşereleri uzak tutucu etkisinin kanıtlandığını anlatan Gökçimen, şunları kaydetti:
''Antialerjik olarak ürettiğimiz halılarımız astım tetikleyicilerinin önüne geçerken, kasımpatı bitkisi orijinli dokumasıyla da sivrisinek, karasinek, at sinekleri, bit, pire, kene ve örümceklere karşı koruyuculuk sağlıyor. Bu halılar İngiltere'nin Cardiff Üniversitesi, Almanya Hohenstien Enstitü, İngiltere MGS Labaratuvarı ve Shirley Teknoloji Laboratuvarında teste tabi tutularak onay aldı.''

Kısa bir süre önce satışa sunulan kene ve haşere kovucu halılara ilginin çok iyi olduğunu ifade eden Gökçimen, ''5 yıl süreyle kovucu ve savar özelliğini koruyabilen kene ve haşere savar halılarımızı kısa bir süre önce satışa çıkarmamıza rağmen beklentimizin çok üstünde taleple karşılaştık. 79 TL'den başlayan halılarımız hem iç pazarda hem de dış pazarda yoğun ilgi görüyor. Çünkü kene sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu. Yurt içinden özellikle Karadeniz ve İçanadolu bölgelerinden ve yurt dışından ise Almanya ve Rusya'dan yoğun talepler var'' diye konuştu.

Dünyanın ilk kene ve haşere kovar halısını üretmenin mutluluğuyla firmalarının ar-ge departmanının çalışmalarını hızlandırdığını ve kısa sürede kene ve sivrisinek savar şapka ve pike üretiminin gerçekleştirileceğini belirten Gökçimen, üzerinde çalışılan şapka ve pike ürünlerinin yakında piyasada olacağını ve bu sayede yurttaşların yaz mevsimini daha rahat geçireceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler