Çöllü, okullardaki şiddeti sordu

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, son 5 yılda okullarda yaşanan şiddeti, bu olaylara karışan öğrenci ve öğretmen sayısını sordu.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunuğu yazılı soru önergesinde, okullardaki şiddetin türleri, kaynağı, nedenlerine ilişkin inceleme yapılıp yapılmadığı ve hangi sonuçlara ulaşıldığını öğrenmek istedi.

Eğitim kurumlarındaki şiddet olaylarının önlenebilmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilebilmesi için toplumun tüm kesimleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na da önemli görevler düştüğünü belirten Çöllü, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Bakanlığınız, şiddet olaylarının önlenmesine ilişkin ne tür programlar geliştirmiş, uygulamış ve hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim kurumlarının şiddet olaylarına ilişkin eylem planları hazırlanmış mıdır?

Eğitim kurumlarının tamamında rehberlik servisi kurulmuş mudur? Rehberlik servislerinde, rehberlik alanında eğitim görmüş kaç öğretmen görev yapmaktadır? Bu alandaki öğretmen açığının kapatılması girişiminde bulunacak mısınız? Televizyon ve gazetelerdeki şiddet yayınlarının etkileri ile ilgili ne tür girişimlerde bulunulmuştur?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler