Sarkozy'ye Türkiye tepkisi

Fransa Yeşiller Partisi'nin ağır toplarından Cohn-Bendit, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliği karşıtlığına tepki gösterirken üyelik kararı verileceği zaman Sarkozy'nin devletin başında bulunmayacağını söyledi. Cohn-Bendit, "O zamana kadar Sarkozy, Areva başkanı olur ve nükleer santral satar ancak Fransa Cumhurbaşkanı olmaz" esprisini yaptı.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 08:57
Abone Ol google-news

Türkiye'nin AB üyeliğine büyük destek veren, Fransa Yeşiller Partisi'nin ağır toplarından Daniel Cohn-Bendit, Türkiye için ısrarla "imtiyazlı ortaklık" isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye tepki gösterdi.

Cohn-Bendit, Türkiye'nin üyeliğine ilişkin karar verileceği zaman Sarkozy'nin devletin başında bulunmayacağını söyleyerek "O zamana kadar Sarkozy, Areva başkanı olur ve nükleer santral satar ancak Fransa Cumhurbaşkanı olmaz" esprisini yaptı.

Liberation gazetesine göre, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için kampanya sürdüren Daniel Cohn-Bendit, iktidardaki Halkın Hareketi Birliği'nce (UMP) kampanyada bir ana temas haline getirilen Türkiye'nin AB üyeliği konusuna değinirken UMP'ye sert tepki gösterdi.

AP üyesi Cohn-Bendit, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin kararın önümüzdeki 10 yılda verilmeyeceğini öne sürerek "O zamana kadar Sarkozy, Areva başkanı olur ve nükleer santral satar ancak Fransa Cumhurbaşkanı olmaz" esprisini yaptı.

UMP'yi, Türkiye'ye ilişkin söylemleriyle hoşgörüsüzlüğü körüklemekle suçlayan Cohn-Bendit, iktidardaki partisinin Türkiye'nin müzakere süreci konusunda "iki yüzlülük" ile de itham etti.
Daniel Cohn-Bendit, UMP üyelerinin, Türkiye adını ağzına aldıkları zaman "en alçak dürtüleri, ırkçılık dürtülerini" kışkırtıklarını söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler