Afyon'da cazlı günler başlıyor

Bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan Afyonkarahisar Caz Festivali, 1 Haziran'da Korel Termal Otel'de saat 21.00'de Çek cazcı Elin Sipidova ile topluluğunun konseriyle başlayacak ve 8 Haziran'a dek panel, söyleşi ve konserlerle sürecek.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 09:09
Abone Ol google-news

Bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan Afyonkarahisar Caz Festivali'nde açılış dışında kalan tüm konserler Millet Hamamı bahçesinde yapılacak, söyleşiler ise ilk ve ortaöğretim kurumlarında yer alacak.

Festival Türk cazının usta piyanistlerinden Kent Mete ve Martina Fišerovánın konseriyle sona erecek. Festivalekardeş şehirPragdan katılacak bir diğer topluluk da Lukas Kytnar Caz Quartet.

The Jonathan Crossley Electric Band festivale Güney Afrikadan katılıyor. Arjantinli ünlü bandoneon ustası Gustavo Battistessaya konserinde ülkemizden Piatango orkestrası eşlik ederken; Korhan Futacı, Selim Saraçoğlu, Barlas Tan Özemek veTunç Çakırdan oluşan İstanbullu doğaçlama müzik dörtlüsü, Selfish, piyanist Genco Arı, Ahmet Berker ve topluluğu festivale ülkemizden katılacak sanatçı ve topluluklardan.

Festivalin alameti farikası okul söyleşileri için Afyona gelen konuklar Köksal Engür, oyuncu Ayşegül Ünsal, İdil Fırat, Hülya Tunçağ, İzzet Öz, Feryal Tilmaç, Atilla Dorsay, Ercan Akyol, Latif Demirci, Aykut Uslutekin, Argun Okumuşoğlu, Cemil Ağacıkoğlu, Aykut Uslutekin.

Anadoluda yalnızca caz konserlerine yer verecek bir festival olma amacıyla yola çıkılan ve bugüne dek çizgisinden ödün vermeyen etkinlik, bu yıl da ülkemizden ve dünyadan sanatçı ve topluluklarla Afyonluları buluşturacak.

Bu yıl kriz nedeniyle birçok büyük çaplı etkinlik olumsuz etkilenirken, festivalin gerçekleşmesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin birbirini tamamlayan maddi ve manevi desteklerinin büyük payı bulunuyor.

Festivali katkıları ile yaşatan başlıca yerel sponsorlar ise; Özgür Yapı, Genhan, Afyon Mermer, Özer Band, Nur Lokantası, Altınay Şekerleme, Gün FM, Şen Shop ve Fenerbahçeliler Derneği, Ferco Motor, Aydın Doğan Vakfı, Uluslararası Sanatçı Ulaşım Sponsoru Kamil Koç Otobüsleri, Sahne Sponsorları Shure ve Pozitif, Kültür Sponsorları Sevda Cenap And Vakfı, Aydın Boru Endüstrisi, Leo Organizasyon, Mim Sanat ve MAS Matbaacılık da diğer destekçi kurumlardan.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler