"Bankalar uyguladıkları politikalarla KOBİ'leri boğuyor"

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keskin, yaptığı açıklamada "Krizden çıkışta sorumluluk ve dayanışma anlayışı önemlidir. Ancak bankalar bu konuda özenli davranmıyor, uyguladığı politikalarla KOBİ'leri adeta boğuyor" dedi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, bankaların yüzde 10 faizle piyasadan para toplamasına karşın bu parayı yüzde 14-22 faizle sattığını belirterek şunları kaydetti:
"Merkez Bankası'nın faizi indirdikçe bankaların mevduat faizini aşağıya çekmesi ama buna karşılık kredi faizlerini değiştirmemesi reel sektörü olumsuz etkiliyor. İşletmeler kredi alamadıkları için çarkları döndüremiyor ve kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor. Reel sektör yüzde 3-5 aralığında değişen kâr oranları ile ayakta durmaya çalışırken bankaların insafsız kazançlar elde etmesi hem reel sektör hem finans kesimi hem de makro ekonomi açısından sağlıklı ve sürdürülebilir bir durum değildir. Reel sekrtör ağlarken bankaların yüksek kazançlarla gülmesi ülkemizin geleceği için ciddi tehdit oluşturmaktadır. Reel sektörün olmadığı yerde bankalar da er veya geç duvara toslar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler