TPAO'da kıyafet skandalı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları “Gençlik Değişim Projesi” kapsamında Batman’da bulunan Litvanya, Letonya ve Romanya’dan 18 öğrenci, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine, kızların kıyafetleri “fazla açık” olduğu gerekçesiyle alınmadı.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 06:16
Abone Ol google-news

Projenin Batman sorumlusu Şeyhmus Özbek, kız öğrencilere TPAOnun güvenlik görevlilerinin Nataşa yakıştırması yaptığını belirterek,Bize, aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruzdiye yaklaşım gösterdilerdedi. TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman ise yanlış anlama olduğunu söyledi.

Gençlik Değişim Projesi kapsamında yaşları 18 ile 22 arasında değişen 18 genç, \t\t17- 23 Ağustos tarihleri arasında Batmanda ağırlanıyor.

40 derece sıcakta beklettiler

Litvanya, Letonya ve Romanyalı gençlerden oluşan grup, dün program kapsamında TPAO tesislerine gitti. 40 derece sıcakta bir süre bekletilen gençlere daha sonra Sizi içeri alamayızdenildi. Gerekçe olarak da genç kızların şort ve askılı tişörtler giymesi gösterildi. Proje sorumlusu Şeyhmus Özbek, bir süre önce Alman turistlerin Ağrıda PKKliler tarafından kaçırılmasının ardından Almanların yerine ikinci yedek grup olan Litvanya, Letonya ve Romanyalı öğrencileri kentte ağırladıklarını söyledi.

'Nataşaların işi ne'

Öğrencileri Batmana davet etmek için her yolu denediklerini anlatan Özbek,Buraya geldikten sonra maalesef bazı engel ve yakıştırmalar bizleri de üzüyor. Konuklarımızı Batmandaki TPAO tesislerine götürmek istedik. Ancak kapıda bize,Aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruzşeklinde yaklaşım gösterdiler. Biz de tesislere girmeden ayrıldıkdiye konuştu. Üniversiteli öğrencilerin sözcülerinden Litvanyalı Liga Andersone, Letonyalı tarih öğrencisi Santa Girbuerga ve Romanyalı Idana Chiriac, ilk kez geldikleri Batman’da en çok tarihi ilçe Hasankeyf’i beğendiklerini söyledi.

‘Bakışları bizi ürkütüyor'

Rahat giyimi her zaman tercih ettiklerini belirten Liga Andersone yaşadıklarını şöyle anlattı: Çarşı merkezine çıktığımızda rahat değiliz. İlk günlerde dışarıya çıkmayı denedik ama arkamıza bir yığın genç takıldı, rahatsız olduk. Çoğu kişinin gözü üzerimizde, bu da bizi ürkütüyor. Alman grup gelmeyince biz yedek grup olarak Türkiye’nin doğusunu tanımak istedik, fakat gençlerin arasına katılmaktan kaygılıyız. Tacize uğrarız diye kaldığımız yurt binasından çıkamadık. Bir yere gittiğimizde de toplu olarak hareket ediyoruz. Keşke rahat bir şekilde burada dolaşsaydık. Burada kültürlerimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak bazen yanlış da anlaşılıyoruz bu bizi üzüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler