Mogan'da kontrolsüz avlanma

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan, balıkçıların Mogan Gölü'nde rastgele ve kontrolsüz olarak balık tuttuğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 09:53
Abone Ol google-news

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan, yaptığı açıklamada, Mogan Gölü'nden 30 yıl önce kerevit ve yayın balığı çıkarıldığını ancak balıkların neslinin giderek tükendiğini belirtti.

30 yıl önce gölden çıkarılan kerevitin ithal edildiğini, hatta gölden 20 kilo ağırlığında turna balıkları çıktığını ifade eden Ömercan, şöyle konuştu:
''Şimdi bunlar tükendi. Sazan ve kadife balıkları çıkıyor ancak bunlar da küçük. Balıkçılar rastgele ve kontrolsüz olarak balık tutuyor, ticaretini yapıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu konuda ilgili kurumlar derneğimizle ortak projeler yapabilir. Bu gölün korunması ve kaçak avcılığın önüne geçilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı.''

Gölbaşı Tarım Müdürü Nazif Ekici ise kendilerine şimdiye kadar bu konuda şikayet gelmediğini belirtti.

Mogan Gölü'nde sürekli av yasağı olduğunu, bunun tüm kurumları bağladığını ifade eden Ekici, şunları söyledi:
''Bu konuyu değerlendirip zabıta, polis ve jandarma ile denetim yaparız. Burası sit alanı olduğu için her kurumun kaçakları önleme yetkisi var. Burada balık tutmak isteyenler için amatör balıkçılık belgesi veriyoruz. Olta balıkçılığı yapılabiliyor ancak ağ ile balık tutmak her zaman yasak. Şikayetleri değerlendirip gerekli denetimleri yapacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler