Fenerbahçe UEFA hesapları yapıyor

Turkcell Süper Lig'de son haftada yarın deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan katılmanın hesaplarını yapıyor.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

Ligde son haftaya 58 puanla 4. sırada giren sarı-lacivertliler, ligde matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam eden Trabzonspor karşısında galip gelip, diğer maçların sonuçlarını beklemeden, ligi 4. sırada bitirerek, UEFA Avrupa Ligi'ne 28-29 Temmuz, 4-5 Ağustos 2009 tarihlerinde yapılacak 3. eleme turundan katılmak istiyor. Fenerbahçe 3. eleme turuna katılırsa, 2 eleme turu oynayacak. Aksi durumda ise 3 eleme turunda sahaya çıkacak.

Fenerbahçe, Trabzonspor ile berabere kalır, 58 puanla 5. sıradaki Galatasaray ise Sivasspor'u yenerse, sarı-lacivertliler, ligi 5. sırada bitirecek. Bu durumda Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi statüsüne göre, Türkiye'de kupayı kazanmadığı için, kupa finalisti olmasına rağmen, Türkiye kontenjanından bu lige katılacak takımlar arasında en alt sırada yer alacak. Sarı-lacivertliler, böylece UEFA Avrupa Ligi'ne 14-15 ve 21-22 Temmuz 2009 tarihlerinde yapılacak 2. eleme turundan katılacak ve 3 eleme turu oynayacak. Fenerbahçe yenilir, Galatasaray berabere kalırsa, Fenerbahçe yine 5. olacak ve 2. eleme turunda yer alacak.
Fenerbahçe ile Galatasaray maçlarını kaybeder, Bursaspor kazanırsa, 3 takımın puanları eşitlenirken, 3'lü averajda sarı-lacivertliler yine 4. olarak, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan başlayacak.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Karşılaşma Digitürk 201. kanaldaki Salon 1'den naklen yayınlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler