DTP'den Toptan'a jet yanıt

Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, TBMM başkanı Köksal Toptan'ın "kimse kabadayılık yapmasın" çağrısına cevap geldi. Türk, kabadayılık yapmadıklarını ve kabadayılığa karşı olduklarını belirterek kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 10:23
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk bir açılışa katılmak üzere gittiği Diyarbakır'da, Köksal Toptan'ın 'kabadayılık yapmasınlar' sözlerine cevap verdi. Türk, kabadayılık yapmadıklarını ve kabadayılığa karşı olduklarını belirterek kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Yerel mahkeme tarafından daha önce yargılanamayacakları konusunda karar çıktığını hatırlatan Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk ama sonrasındaki süreçte Adalet Bakanlığı'nın zorlaması ile kendileri hakkında tekrar yargılama kararı çıktığını vurguladı.

AKP'ye yüklenen Türk, AKP Daha önce Şeraitçilik ve Laikliğe odak olma konularında yargılandığını ama Hiçbir milletvekili bu konuda ifade vermeye çağırılmadığını ifade etti.

Türk "Bir siyasi parti hakkında şeraitçilik yaptığı laikliğe karşı odak oluşturduğu konusunda dava açılıyor ama bugüne kadar bir milletvekiline bu konuda ifade vermesi için çağrı yapılmıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon