Beşiktaş'ta tek hedef şampiyonluk

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunun son haftasında yarın deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak lig lideri Beşiktaş, rakibini yenerek, diğer sonuçları beklemeden şampiyonluğunu ilan etmek istiyor.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 10:24
Abone Ol google-news

Geçen hafta ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek son haftaya en yakın takipçisi Sıvasspor'un 2 puan önünde lider giren siyah-beyazlı takım, Denizlispor karşısında da galip gelerek, 6 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Beşiktaş, geçen hafta Ankaragücü'ne 3-0 yenilen, ancak altındaki rakiplerinin de puan kaybıyla ligde kalmayı garantileyen Denizlispor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Denizli Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı hakem Deniz Çoban yönetecek.

 

Kazanarak şampiyon olmak istiyor

Siyah-beyazlı takım, yarınki maçı kazandığı takdirde, altında bulunan takımların alacağı sonuçlara bakmaksızın 2008-2009 sezonunda şampiyonluğunu ilan edecek.
Denizlispor karşısında alınacak olası bir yenilginin ardından, Sıvasspor'un İstanbul deplasmanında Galatasaray önündeki galibiyeti, kırmızı-beyazlı takımı şampiyonluğa taşıyacak.

Bu arada, matematiksel olarak şampiyonluk olasılığı bulunan ilk 3 takım Beşiktaş, Sıvasspor ve Trabzonspor arasındaki ikili averajlarda Beşiktaş; Sıvasspor ve Trabzonspor ile eşit durumda bulunuyor. Bu durumda takımlar arasındaki sıralamayı genel averaj belirleyecek. Bu 3 takım arasında sadece Sıvasspor, ikili averajda Trabzonspor'a üstün durumda bulunuyor. 68 puanlı Beşiktaş yarın berabere kaldığı takdirde, 66 puanlı Sıvasspor, Galatasaray karşısında 3 farklı skorla galibiyet sonrası mutlu sona ulaşabilecek.

Beşiktaş'ın, Trabzonspor'a karşı genel averajda ise 8 gollük üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş'ın mağlubiyeti, Sıvasspor'un puan kaybı halinde, Trabzonspor'un 8 gollük averajı kapatacak bir sonuç alması halinde şampiyonluk olasılığı var.

 

Yusuf cezalı

Beşiktaş'ta, Denizlispor ile yapılacak sezonun en önemli maçında, sarı kart cezalısı Yusuf'un olmaması sıkıntı yaratıyor.

Devre arasında takıma katılan ve performansının yanı sıra attığı kritik gollerle büyük katkı yapan tecrübeli oyuncu, ligin 33. haftasında Galatasaray ile yapılan maçta gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düşmüştü.

Cezalı Yusuf'un yanı sıra siyah-beyazlı takımda Tello'nun sakatlığı da teknik heyeti düşündüren bir başka konu.

Forvete destek verecek oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan teknik direktör Mustafa Denizli, Yusuf'un yokluğunda bu pozisyonda sorun yaşıyor.

Sakatlığı nedeniyle hafta içindeki antrenmanlara katılamayan Tello, Denizli'ye götürülürken, sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Delgado'nun maç eksiği bu noktada Beşiktaş'ı zora soktu.

Öte yandan dün Denizli'ye giden siyah-beyazlı takım, maçın hazırlıklarını bu akşam gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

Beşiktaş'ın Denizlispor karşısına, Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Ernst, Tello (Serdar Özkan), Holosko, Bobo 11'i ile çıkması bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler