"Gori'de Gürcü kontrol noktasına ateş açıldı"

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Gori bölgesinde Koşka köyü yakınlarındaki Gürcü polis kontrol noktasına, Rusya'nın askeri kontrolü altındaki Disevi köyünden ateş açıldığını bildirdi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 11:22
Abone Ol google-news

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, dün ayrılıkçı Güney Osetya sınırı yakınında meydana gelen olayda, karakol binasına yaklaşık 3 dakika boyunca yoğun ateş açıldığı ve binanın zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, bu sabah erken saatlerde de aynı bölgedeki Lamiskana köyü yakınlarında devriye gezen İçişleri Bakanlığına ait bir araca ateş açıldığı, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Bu arada Gürcistan ile Güney Osetya sınır bölgesinde önleyici güvenlik mekanizmaları oluşturulması amacıyla düzenlenen toplantıların ikincisinin bugün yapılması bekleniyor.
Cenevre görüşmelerinin şubat ayında yapılan turunda kararlaştırılan toplantıların ikincisi, Güney Osetya temsilcilerinin katılmaması nedeniyle ertelenmişti. AGİT ile AB Gözlem Misyonunun düzenlediği toplantıda, Gürcistan, Güney Osetya ve Rusya temsilcileri bir araya gelecek.

İlki 23 Nisan'da yapılan toplantıda, tarafların görüşmelerin sürmesi gerektiği konusunda hemfikir oldukları bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler