Varlık Barışı'nda süre uzatımına gidiliyor

Varlık Barışı uygulamasında süre uzatılıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 14.8 milyar TL'lik başvurunun yapıldığı Varlık Barışı Uygulaması'nda süreyi uzatmayı düşündüklerini söyledi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Varlık Barışı uygulamasının süresinin uzatılabileceğini açıkladı.

Hesap Uzmanları Kurulu'nun 64'üncü Kuruluş Yıldönümünde konuşan Şimşek, bu konuda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Söz konusu düzenlemenin, önümüzdeki hafta yasalardan birine bu konuyla ilgili bir düzenlemenin eklenmesi bekleniyor. Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun ile 22 Kasım 2008 tarihinde uygulamaya konulan Varlık Barışı'nda 2 Mart'a kadar süre tanınmıştı.

Yasal kayıtlarda yer almayan yurt içi ve yurtdışı kıymetlerin kayıt altına alınması için yapılan düzenleme çerçevesinde 14.8 milyar liralık başvuru yapılmıştı. Varlık Barışı kapsamında bildirimi yapılan varlıkların 1 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi gerekiyordu. Kanun çerçevesinde yurt dışından gelecek varlıklara yüzde 2, Türkiye'deki varlıklara da yüzde 5 oranında vergi uygulanıyor. Bu başvuru sonrasında ne kadar para girişi olduğu ise henüz netleşmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler