Yunanistan dev operasyona hazırlanıyor

Yunanistan emniyet teşkilatının, başkent Atina'nın merkezinde yaşayan ve sayıları binleri bulan kaçak göçmenler ile uyuştucu bağımlılarının hedef alınacağı bir asayiş operasyonu başlatmaya hazırlandığı bildirildi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

Yunan basına göre, büyük operasyon sırasında olaylar çıkmasından endişe eden İçişleri Bakanlığı, operasyonların 7 Haziran'daki Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrasında, ay sonuna doğru yapılmasına yeşil ışık yaktı.

Bakanlık yetkilileri, geniş çaplı operasyonun hedefinin kaçak göçmenleri ve diğer grupları, kent merkezinde bulunan Omonia,Karaiskaki ve Theatru meydanlarının birleştiği üçgenden uzaklaştırmak olacağını belirtti. Operasyonla başkent merkezinde halkın sorunsuz dolaşması, burada yaşayan ya da çalışanların yanı sıra bu noktalardan geçenlerin de güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığı Atika bölgesindeki Aspropirgos yerleşim biriminde göçmenler için büyük bir kamp oluşturma projesinin de son aşamasına girdiği belirtildi. Polisin Atina merkezine sığınan çok sayıda kaçak göçmeni bu kampa toplayacağı, asayiş operasyonunun şimdiye kadar yapılamamasının bir nedeninin de göçmenleri toplayacak uygun bir yer bulunmaması olduğu kaydedildi.

Yunan emniyetinden edinilen bilgilere göre, Yabancı Uyruklular Müdürlüğünde 1400'den fazla kaçak göçmen gözaltında tutuluyor. Kaçak göçmenlerin, genelde 3 aylık bir süreden sonra serbest bırakıldığı ve sınır dışı edilenlerin sayısının çok düşük olduğu da belirtildi.
Göçmenlerin toplanması için Aspropirgos'ta on yıl önce terk edilmiş olan NATO askeri üssünün en uygun yer olarak belirlendiği ve yetkililerin, 2 bin kişinin yerleştirilebileceği 100 hektarlık arazinin İçişleri Bakanlığına devredilmesi amacıyla Kamu Gayrimenkulleri Genel Müdürlüğüyle temaslarının sürdüğü ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler