Şehitler toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'li teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan İstihkam Er Adil Yıldız'ın cenazesi, memleketi Kastamonu'nun Baldıran köyünde toprağa verildi. Şehit piyade er Deniz Demirci(21) için Kocatepe Camii'nde devlet töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'li teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu terhis olmasına 58 gün kala şehit olan İstihkam Er Adil Yıldız'ın cenazesi, memleketi Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Baldıran köyünde toprağa verildi.

Şehit İstihkam Er Adil Yıldız için Doğanyurt ilçe merkezinde askeri tören düzenlendi. Buradaki törene şehit erin yakınları, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Kenan Alataş, Kastamonu milletvekilleri Hasan Altan ve Mehmet Serdaroğlu, diğer yetkililer ve yurttaşlar da katıldı.

Cenazede şehit erin babası İsmail Yıldız metanetini korurken, annesi Kezban Yıldız ve kız kardeşi Arzu Yıldız, ağıtlar yaktı. Vali Mustafa Kara, askeri yetkililer ve milletvekilleri, şehit erin ailesine başsağlığı diledi.

Duanın ardından şehit erin cenazesi, askerlerin omuzlarında cenaze arabasına taşındı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla cenaze aracının peşinden yürüyen yurttaşlar , ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Can verilir, vatan verilmez'' şeklinde sloganlar attı.

Şehit Er Adil Yıldız'ın cenazesi, Baldıran köyü mezarlığında toprağa verildi.

 

Piyade er Demirci'de toprağa verildi

Törene Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Köksal Toptan'da katıldı. Hakkari'de şehit olan 6 askerden dün 2'si toprağa verilirken, bugün piyade er Deniz Demirci (21) için Kocatepe Camii'nde devlet töreni düzenlendi. İkindi namazı sonrasında düzenlenen cenaze törenine 6 aylık asker olan Demirci'nin babası Ali Demirci, Annesi Remziye Demirci de katıldı. 4 kardeş olan Şehit Demirci'nin cenazesine Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Lideri Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Ankara Garnizonu'nda görev yapan çok sayıda asker katıldı.

İkindi vakti kılınan namazdan önce taziyeleri kabul eden Anne Remziye Demirci sık sık fenalaştığı için sağlık kontrolünden geçirildi. Şehit Deniz Demirci'nin kardeşi Mehmet Demirci'yi şehit olmasından birkaç gün önce aradığı ve helalleştiği öğrenildi. Bu görüşmeye ilişkin bilgi veren abisi, ölmeden birkaç gün önce fotoğrafının ulaştığını, telefonla konuştuklarında da şehit olacağını ve helallik istediğini ifade etti. Şehit olan 6 askerden en yenisi olan Deniz Demirci 6 aylık askerdi. Cenaze namasının ardından bayrağa sarılı naşı top arabasına konularak törenle, Cebeci Askeri Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon