"Devrim Arabaları" İngiltere yolcusu

Yönetmen Tolga Örnek'in çektiği, Türkiye'nin ilk otomobili ''Devrim''i konu alan filmi ''Devrim Arabaları'' İngiltere'de vizyona girdi. Film, 3 Haziran'da ABD'deki Hoboken Film Festivali'nde de seyirci ile buluşacak.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 14:14
Abone Ol google-news

Yönetmen Tolga Örnek'in çektiği ''Devrim Arabaları'' İngiltere'de vizyona girdi. Alınan bilgiye göre, ''Devrim Arabaları''nı İngiltere'de bugün vizyona sokan dağıtıcı firma, filme özellikle radyolarda reklam spotlarıyla ve özel hazırlattıkları sinema afişleri ile destek veriyor.

Filmin, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Arjantin'de vizyona girmesi için gelen taleplerle ilgili görüşmeler ise sürüyor.

Yönetmen Tolga Örnek'in senaryosunu Murat Dişli ile yazdığı filmde, dönemin Cumhurbaşkanı olan ve ''Yerli üretim bir otomobil yapılması'' talimatını veren Cemal Gürsel'i Sait Genay canlandırdı. Filmde, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Vahide Gördüm, Seçil Mutlu, Uğur Polat, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer rol aldı.

''Devrim Arabaları'', en son Monaco Film Festivali'nde ''En İyi Film'' ödülüne değer bulundu. 14. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri'nde sinema dalında ''7 Başrol, 7 Unutulmaz Performans'' yorumuyla ''En iyi erkek oyuncu'' ödülü verildi. Ödülü oyuncular, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal ve Selçuk Yöntem paylaştı.

41. Sinema Yazarları Derneği'nce verilen ''Türk Sineması Ödülleri''nde de filmin müziklerini yapan Demir Demirkan ''En İyi Müzik'' ödülünün sahibi oldu. 20. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde sanat yönetmeni Veli Kahraman ''En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'' aldı. Film, yurt içindeki birçok festivalden ödülle döndü.

''Devrim Arabaları'' ABD'deki Hoboken Film Festivali'nde 3 Haziran'da seyirci ile buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler