Afganistan'da 76 sivil öldü

Afganistan İçişleri Bakanlığı'nın dün Amerikan komutasındaki koalisyon kuvvetlerinin Herat'taki bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 76 sivilin öldüğüne ilişkin açıklamasının ardından, Amerikan ordusu olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 07:03
Abone Ol google-news

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Herat'taki koalisyon bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 76 sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını, yaralıların durumunun ağır olduğunu duyurmuş, Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe ise "ABD ile NATO sivil ölümlerinin önlenmesi için önlem almıştır. Afganistan'dan gelen ilk bilgilere karşı temkinliyim. Taliban ve aşırılık yanlısı güçler, bir bombardıman yerine gitmek konusunda genellikle çok hızlılar. Ondan sonra da ABD ve müttefiklerini kendilerinin yaptığı şiddet eylemlerinden sorumlu tutuyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

Bu arada Afganistan'ın Kandahar bölgesinde, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucunda 10 sivil öldü. Polis yetkilisi Matiullah Han, Şah Vali Kot'ta minibüsle seyahat eden yolcuların hedef alındığını, aracın geçişi sırasında bombanın patladığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler