KESK üyeleri 'gözaltıları' protesto etti

Ordu ve Tunceli'de KESK üyeleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyon kapsamında, KESK Genel Merkezi ve bazı şubelerinin aranmasını, yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Yayınlanma: 29.05.2009 - 15:58
Abone Ol google-news

Ordu'da, Şarkiye Mahallesi'ndeki Şadırvan önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Süngü, bir emek örgütü olan konfederasyonlarına yönelik tırmanan baskıların hiçbir demokratik ölçüte sığmadığını savundu. ''Sendikamıza ve arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz'' diyen Süngü, şunları kaydetti: ''Bir süredir konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda yaşadığımız polis baskını genel merkez yöneticilerimize kadar ulaştı. Çok sayıda arkadaşımız jandarma ve polis tarafından göz altına alındı. KESK Genel Merkezinde arama yapıldı. KESK, 250 bin üyesi olan demokratik bir kitle örgütü, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip bir konfederasyondur. KESK gerçek bir sendikadır. Bu nedenle sendikamıza ve arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz.'' Süngü'nün konuşmasının ardından grupta bulunanlar oturma eylemi yaptı.

 

Tunceli

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen KESK Tunceli Şubeler Platformu üyeleri, ''Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz'' yazılı pankart açtı. KESK dönem sözcüsü Mazlum Doğan, burada yaptığı açıklamada, yapılan arama ve gözaltıları kınadıklarını belirterek, ''KESK baskılara, sürgünlere, tutuklamalara, tarihi boyuncu göğüs germiş, kamu emekçilerinin haklarını savunmak için bedeller ödemiş, demokratik bir mücadele örgütüdür. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir'' dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler