Bush ile Clinton Toronto'da bir araya geldi

Eski ABD başkanları Bill Clinton ile George W. Bush Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen forum dolayısıyla bir araya geldi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

Bush, 2 eski başkanının ilk kez aynı ortamda bir araya geldiği forumda yaptığı konuşmada, kendinden önceki yönetime mensup yetkililerin kendi yönetimini eleştirmesini hiçbir zaman sevmediğini, ancak Clinton'ın saygılı olduğunu ve bunu asla yapmadığını söyledi.

Forumda Barack Obama yönetimini eleştirmeyeceğini belirten Bush, Clinton hakkında ise annesi Barbara Bush'un ''Clinton ile baba (eski başkan baba George Bush) o kadar çok aynı ortamı paylaştılar ki, Clinton artık benim için bir evlat gibi oldu'' dediğini anlatan Bush, Clinton'a dönerek, ''öyleyse kardeşim seni görmek güzel'' dedi.
Bush ile Clinton, forumun yöneticiliğini yapan, Kanada'nın eski Washington Büyükelçisi Frank McKenna'nın kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı.
Forumda Clinton ile Bush'un Irak konusunda aynı fikirde olmadıkları görüldü. Clinton, BM gözlemcilerine kitle imha silahları konusundaki araştırmalarında daha çok süre tanınması gerektiğini ve Bush'un Afganistan üzerine yoğunlaşması gerektiğini savunurken, aynı fikirde olmadığını ifade eden Bush, ''dikkatimizin dağıldığı iddiasına inanmıyorum'' dedi.
(AP-KRC-NİS) 30.05.2009 07:07:37


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler