Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, Askeri savcılığın Ergenekon savcısı için suç duyurusunda bulunmasını manşetine taşıdı. Hürriyet, 'Yatırımcılara TC kimliği' diyerek Yeni Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun detaylarına manşet haberinde yer verdi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 06:28
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

'Hukuk size de gerekir'


Ergenekon savcısı Mehmet Murat Yönder, soruşturma kapsamında bir üsteğmenin odasında yapılan arama öncesi ‘zanlıya haber verilerek delillerin yok edilmesinin sağlandığı’ iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu inceleyen Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Savcılığı ise iddiaları geçersiz buldu. Ayrıca askeri savcılar ve askeri makamlar hakkında suçlayıcı imalarda bulunan Yönder hakkında Adalet Bakanlığı’na başvuruldu.


HÜRRİYET

Yatırımcılara TC kimliği

Yeni Türk Vatandaşlığı Kanunu TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Türkiye'ye büyük yatırım yapanlar, bilimsel, teknolojik, sportif ve sanatsal alanlarda hizmet verenler Türk vatandaşı olabilecek.


MİLLİYET

'İlgisiz kayıtlar dosyaya girdi'


Ulaştırma Bakanı Yıldırım. "Ergenekon dosyasında davayla ilgisi olmayan konuşmalara yer verildi. Bu özel konuşmalar sahiplerini rahatsız ediyor. Benim de olsa beni de rahatsız eder" dedi.


RADİKAL

İlahi YÖK


Prof. Özcan döneminde YÖK'ün bir kararı daha üniversitelerde tartışma yarattı, bir YÖK üyesi 'Bu karar laik eğitimle bağdaşmaz' şerhi koydu.


AKŞAM

Başbakan amca babamı işten at


Kabine değişimi en çok yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kızı Hacer'i üzdü. Babasını görememekten şikayetçi küçük kız, Başbakana'a açık mektup yazdı.


POSTA

Sultan gibi

Erzurum'da bürokratlar ile siyasetçiler arasında yapılan futbol maçında oynayan Vali Sami Bulut'u karşılaşmaya devletin resmi koruma polisleri hazırladı. yakın korumalardan biri valiye eşofmanını giydirirken, diğeri spor ayakkabılarını bağladı.


VATAN

700 milyon dolar uçtu


Türkiye sınırındaki mayınları temizlemek için para bulamazken, İran'la yaptığı 'Al ya da öde' anlaşması gereği, almadığı doğalgaza yaklaşık 700 milyon dolar ödedi.


HABER TÜRK

Arınç ısrarlı: İstifasını istedim


RTÜK Başkanı Akman'ın "Kimse istifamı istemedi" sözlerine Arınç cevap verdi: "Başkanlıktan ayrılmasını istedim"


BİRGÜN

DTP operasyonu Fethullah buyruğu


Fethullahçılar, Kürt sorununda çözüme destek nutukları atarken, KCK operasyonu adı altında 'Kürt hareketinin yasal unsurlarının siyaset dışı kalması' kampanyasını yürütüyor.


SABAH

Gripten korktu sıtmadan öldü


Afrika dönüşü ateşlenince domuz gribi tedavisi gören MNG Havayolları'nın çalışanı İbrahim Tanyeli, sıtmadan can verdi.


TERCÜMAN

Tarihi bilmece


Cumhurbaşkanı Gül'ün "Kürt sorunu" için söylediği "Tarihi Fırsat"ın ne olduğunu doğru dürüst kimse bilmiyor. AKP'liler "Güzel bir fırsat" olduğunu söylüyor, muhalefet "İhanet" diyor.


YENİ ŞAFAK

İşte sır kadın


Levent Ersöz'ü yurt dışında sakladığı iddia edilen Azeri sevgili Ulvia Salamova'yı Yeni Şafak buldu. Ersöz yaklandığı günden beri izine rastlanmayan Ulvia, kızıyla birlikte Çayyolu'ndaki lüks villada gizleniyor.


ZAMAN

Türkiye'nin genç nüfusu azalıyor


Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2000-2008 döneminde 65 yaş ve üstü nüfus yüzde 26,8 yükselerek 3 milyon 858 binden 4 milyon 893 bine çıktı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler