Bodrum bale festivali

Devlet Opera ve Balesi'nin organizasyonuyla düzenlenen ''6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali'' kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ''Güldestan'' adlı gösteriyi sergiledi. Beyhan Murphy ve Mercan Dede'nin göçebe toplum kökenlerinden yola çıkarak birlikte tasarladığı gösteri, Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 23.08.2008 - 06:51
Abone Ol google-news

Bu yıl 6.sı  düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, tarihi Bodrum Kalesi'nde sanatseverlerle buluştu. Festival 29 Ağustos Cuma günü İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sergileyeceği ''Sınırın Aşıldığı Noktalar'' adlı eser ile sona erecek.

Yaklaşık bin 500 kişinin izlediği gecede; Mercan Dede'nin ''Nar'', ''Fusion Monster'', ''Su'' ve ''Dust'' albümlerinden seçkiler,  izleyenleri Evliya Çelebi'nin ''Seyahatname''sinden, Orhan Pamuk'un ''Öteki Renkler''ine uzanan bir serüvene çıkardı.

Bale festivali, 26 Ağustos'ta ''Flamencoriental'' grubunun gösterisi ile devam edecek. Dansçı olarak da büyük başarılara imza atan koreograf Antonio Najarro'nun sanat yönetmenliğini yaptığı grubun gösterisi, İspanyol ve oryantal danslar arasında kaynaşmayı sergileyen 11 bölümden oluşuyor.

Dünya prömiyeri geçen yıl Kasım ayında yapılan ve Hollandalı Jan Linkens'in imzasını taşıyan ''Sınırın Aşıldığı Noktalar''ın müzikleri Von Magnet grubunun Flamenko yorumlarından, Yalım Akın'ın ney ritm sazlarına ve oryantal parçalarına kadar uzanıyor. Eserin dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Gülay Korkut, ışık tasarımı ise Oktay Kanca tarafından hazırlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler