Aden'de devir teslim Haziran'da

Aden Körfezinde deniz haydutlarıyla mücadele eden TCG Giresun fırkateyni eve dönmek için gün sayıyor. TCG Giresun fırkateyni 17 Haziran'da bayrağı TCG Gaziantep fırkateynine devredecek.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Somali'de deniz haydutlarıyla mücadele eden Birleşmiş Milletler'in Birleşik Görev Kuvveti 151'e komuta eden Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye "taze kan" gönderiyor. Aden Körfezi'ndeki görevine 17 Şubat'ta uğurlanan TCG Giresun, Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor. 15 - 17 Haziran tarihlerinde Cibuti Limanı'nda düzenlenecek devir teslim töreninin ardından TCG Giresun görevini TCG Gaziantep'e bırakacak.

TCG Gaziantep, tıpkı TCG Giresun gibi, Türkiye'den görkemli bir törenle uğurlanacak. 5 Haziran'da gerçekleşecek uğurlama töreninde gemi personeli, aileleri ve silah arkadaşlarına veda edecek. 26 Temmuz'da da TCG Giresun için Aksaz Limanı'nda karşılama töreni düzenlenecek. TCG Gaziantep'in de Somali açıklarında 4 ay süreyle görev yapması öngörülüyor.
 

Yüzer karargah

Deniz haydutlarıyla mücadele eden BM Birleşik Görev Kuvveti 151'in komutası halen Türkiye'de bulunuyor. ABD, Güney Kore ve Singapur gemilerine de komuta eden Tuğamiral Caner Bener, komutanlığı 15 Ağustos'ta yabancı bir amirale devredecek.

Tuğamiral Bener komutasındaki operasyonun karargahı, ABD'ye ait USS Gettysburg kruvazöründe kurulu bulunuyor. Karargah gemisinde Pakistan ve Yunanistan'dan subaylar da görev alıyor. Karargahta 7 subay ve 2 astsubay olmak üzere 9 Türk personel bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon