Manisalı'ya biyopsi yapıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konulan Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı'nın sol göğsünde kitleye rastlandı. Meme kanseri şüphesi bulunan Manisalı'ya biyopsi yapıldı.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 07:35
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı’nın sol göğsünde kitleye rastlandı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi’nde kontrol altına alınan ve meme kanseri şüphesi bulunan Manisalı’ya biyopsi yapıldı. Sağlık durumunun iyi olmadığı belirtilen Manisalı’nın tedavisine devam edildiği, kesin sonuçlarının ileri tetkiklerinin tamamlanmasından sonra belli olacağı ifade edildi.

Avukatları, Manisalı’nın yaklaşık 2 haftadır Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunduğunu belirterek “Prof. Dr. Erol Manisalı’nın elle yapılan muayene sonrasında sol göğsünde bir kitle tespit edildi. İleri bazı tetkikler devam ediyor. Ultrason yapıldı, 3-4 gündür biyopsi yapılması planlanıyordu ancak biyopsi dün yapılabildi” dediler. Prof. Dr. Manisalı’ya geçen hafta yapılan tahlil ve tetkikler sonrasında beyin damarlarının dördünde tıkanıklık tespit edildiğini bildiren avukatlar, “Bunun tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar kanın akışkanlığını etkiliyormuş. Biyopsi sırasında da kandaki akışkanlık yoğunluğu buna uygun olmadığı için ertelemeler yapılmıştı. İlaçlarla kontrol altına alındıktan sonra 2.5 saatlik bir operasyonla biyopsi yapılabildi. Bu yapılmadan biyopsi yapmak ciddi sonuçlara neden olabilir. Tüm bu kontrollerin sürekli olarak yapılabilmesi için Prof. Dr. Manisalı hastanede tutulmaktadır” açıklamasını yaptılar.

Prof. Dr. Erol Manisalı, geçen haftalarda Silivri Devlet Hastanesi’nden “beyin tümorü teşhisiyle” Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş, önce kardiyoloji, ardından da nöroloji bölümüne yatırılmıştı. Burada yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından, iki defa beyin tomog-rafisi ve beyin MR’ı çekilen Manisalı’ya “beyninde damar tıkanıklığı” teşhisi konulmuştu. Manisalı’da daha önce de Haseki Hastanesi’nde koroner sorunlar ve ritim bozukluğu tespit edilmişti. Ayrıca Manisalı 2004, 2006 ve 2007 yıllarında hayati kalp ve beyin rahatsızlıkları yaşamış, iki defa kalp krizi, kismi felç ve konuşma bozukluğu geçirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler