Ağrı'da operasyon: 10 gözaltı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda terör örgütüne yardım yataklık yaptığı ve lojistik destek sağladığı iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 08:37
Abone Ol google-news

Ağrı Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne geçtiğimiz yılın sonunda gelen bir ihbar üzerine başlatılan 6 aylık planlı takip sonucunda, Doğubayazıt Merkezli, Iğdır ve İstanbul bağlantılı bir grup yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda "Suç işlemek için örgüt kurmak örgüt faaliyeti içerisinde uyuşturucu madde ticareti, sigara kaçakçılığı, terör örgütüne yardım yataklık ve lojistik destek sağlamak " suçları kapsamında toplam (10) şüpheli şahıs yakalandı.

Emniyet yetkilileri operasyon kapsamında, S.O. ve C.Ö. isimli şahıslardan bin 880 Karton gümrük kaçağı sigara, İ.Y. isimli şahıstan bin 680 karton gümrük kaçağı sigara,S.K.ve S.K.isimli şahıslardan bin 943 Karton gümrük kaçağı sigara olmak üzere toplam 5503 Karton gümrük kaçağı sigara, M.G.ve A.S.isimli şahıslardan 1 kilo 500 gram eroin maddesi, M.G. isimli şahıstan 4 kilo 322 gram Esrar Maddesi, A.Y.isimli şahıstan bir kilo 82 gram Kubar Esrar maddesi olmak üzere toplam 14kilo 504 gram Kubar Esrar maddesi, bin 500 gram eroin maddesi" ele geçirildiği ifade edildi.

Operasyon kapsamında H.C.,H.İ.B.,Ç.D.,G.Ş.,A. K.,M. Y.,F. K., Iğdır'da S.O. ve İstanbul'da A. Ç. Gözaltına alınırken emniyet yetkilileri halen 4 kişinin daha önceden tutuklandığını belirtirken, 11 kişinin arandığını söylediler.

Ayrıca yakalanan H.İ.B. isimli şahsın terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı, terör örgütü yöneticisi ile bağlantılı olduğu, terör örgütüne gönderilecek olan gıda, telefon, kontör, sim kart vb. malzemelerin gönderilmesinde rol aldığı tespit edildiğini belirten yetkililer, şüpheliyle ilgili ayrıca terör suçu kapsamında ayrı bir soruşturma başlatıldığını bildirdiler.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda H.C. isimli şahıstan 6 bin 96 Paket gümrük kaçağı sigara, M.K. isimli şahıstan 817 paket gümrük kaçağı sigara, A Ç. isimli şahıstan 2 ruhsatsız tabanca elde edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler