Hisseli Harikalar Kumpanyası New York'ta

''Hisseli Harikalar Kumpanyası'' müzikali, aralarında Burak Kut'un da yer aldığı kadrosuyla 13 Haziran'da New York kentinde sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 08:45
Abone Ol google-news

''Hisseli Harikalar Kumpanyası'' müzikali, aralarında Türk şarkıcı Burak Kut'un da yer aldığı kadrosuyla 13 Haziran'da ABD'nin New York kentindeki ünlü Beacon Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Haldun Dormen'in yazdığı müzikal, simültane çeviri sistemiyle, Amerikalı izleyicilere İngilizce sunulacak.

New York'ta perdelerini açacak ilk Türk müzikalinin 80 kişilik kadrosunda 18'i yabancı, 80 oyuncu bulunuyor. Müzikalde yer alan ünlü pop şarkıcısı Burak Kut, ''Benim için de farklı bir deneyim olacak. Müzikale ilgim vardı. New York'ta böyle bir imkanı yakalamak ayrı bir şans oldu'' dedi.

Kısa süre önce oyunun kadrosuna katıldığını söyleyen Kut, 15 gün boyunca New York'ta olacağını, hazırlıklara devam edip iyi bir performans sunacağını ifade etti.

Oyunun yapımcısı İbrahim Yazıcı da, 1980'den beri sahnelenen müzikalin New York'taki özel gösterisine Haldun Dormen'in de geleceğini belirtti. Yazıcı, ''3000 kişilik Beacon Tiyatrosu'ndaki oyuna New Yorkluların ve bu ülkede yaşayan Türklerin de ilgi göstereceğini umuyorum. Müzikali Amerika içinde turne olarak da yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Yönetmenliğini Gülçin Hatihan'ın yaptığı müzikalde Burak Kut, Uğur Uğural, Meltem Mete, Duygu Erdoğan'ın da aralarında yer aldığı 80 kişilik oyuncu ve dansçı kadrosu bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler