Cami saldırısının sorumluları idam edildi

İran'da bir camiye yerleştirdikleri bombayı patlatarak 25 kişinin ölümüne, 119 kişinin de yaralanmasında neden olan 3 kişi idam edildi. İran, Zahidan'daki camide 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının ardından Pakistan'ın Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 08:47
Abone Ol google-news

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahidan'daki Emir-el Muminin Camisi'nde önceki gün akşam namazı sırasında meydana gelen patlamanın sorumlusu 3 kişinin, saldırının düzenlendiği caminin yakınlarında bu sabah idam edildiklerini duyurdu.

Sistan-Belucistan eyaleti valisi Ali Muhammed Azad, saldırıdan kısa bir süre sonra saldırganların yakalandığını açıklamıştı.

Bu arada patlamada hayatını kaybeden 25 kişi için Zahidan'da bugün cenaze töreni yapılacağı kaydedildi.
 

İran Tahran Büyükelçisiniçağırdı

İran, Zahidan'daki camide 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının ardından Pakistan'ın Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Tahran Büyükelçisi Muhammed B. Abbasi'ye, terörist grupların sınır bölgelerindeki faaliyetlerinden derin endişe duyulduğunun iletildiğini bildirdi.

Büyükelçi Abbasi'nin, Tahran yönetiminin rahatsızlığını en kısa sürede ülkesinin ilgili makamlarına iletme sözü verdiği belirtildi.

Terörist saldırıyı kınayan Abbasi'nin, iki ülke ilişkilerine zarar veren bu tür terörist eylemlere karşı önlem alınmaya devam edileceğini söylediği kaydedildi.

İran-Pakistan-Afganistan sınırında üstlenen terör grupları ile silahlı uyuşturucu kaçakçıları ve insan tacirleri zaman zaman İran tarafına geçerek terörist eylemlerde bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın evsahipliğinde 24 Mayısta Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin katıldığı ''üçlü güvenlik zirvesi''de terörizme, radikal akımlara ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı ortak mücadele kararı alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler