4. Türk-Arap Ekonomi Forumu başlıyor

DEİK ve Arap Ligi Genel Sekreterliği işbirliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlenen ''4. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF;09), 11-12 Haziran 2009 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de yapılacak.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

DEİK'ten yapılan açıklamada, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Moussa'nın katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan TAF'09'un açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın yapmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, NCB-Suudi Arabistan Ulusal Ticaret Bankası CEO'su Abdulkareem Abu Al Nasr, Gulf Finance House Yönetim Kurulu Başkanı Esam Janahi, İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, ATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, Savola Grup CEO'su Dr. Sami Baroum, Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in konuşmacılar arasında yer alacağı TAF'09'un, Riyad Ticaret Odası, Abu Dhabi Ticaret Odası, Suudi Arabistan Geliştirme Fonu, Irak Hükümeti Petrol Şirketi SOMO, Ürdün Capital Bank, Ürdün Ticaret Bankası, Katar Uluslararası Bankası, Suriye Arab Bank ve Yemen Yatırım Fonu yöneticileri başta olmak üzere 800'ün üzerinde üst düzey yöneticinin katılımıyla açılacağı duyuruldu.
 

TAF Özel Ödülleri

Türk–Arap ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunan Türk ve Arap işadamlarına verilen ve önceki yıllarda Rahmi Koç, Şarık Tara ve Sani Şener gibi duayen isimlerle paylaşılan ''TAF Özel Ödülü''nün bu sene Türkiye'deki en büyük Arap yatırımlarının lideri olarak BankMed Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri'ye, hizmet sektörlerine örnek olacak bir şekilde Turk-Arap işbirliği açılımını Abraaj Capital ile sağlık ve sigorta sektörüne taşıyan Acıbadem Sağlik Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a ve gerek Türk-Katar İş Konseyi Başkanı sıfatıyla gerekse yüklendikleri ticari sorumluluklarla Türkiye'yi Arap ülkelerinde başarıyla temsil eden Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Emin Sazak'a verilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler