Cameron, harcamalarını devlete fatura edenlerden şikayetçi

İngiltere'de ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron, tutsat taksitlerini devlete ödeten milletvekilleri hakkında cezai işlem başlatılması için savcıları göreve çağırdı.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 09:17
Abone Ol google-news

İngiltere'de ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin lideri Cameron, bazı Avam Kamarası üyelerinin, devletin milletvekillerinin seçim bölgelerindeki ikinci evlerinin kirasını ödemesini fırsat bilip, aldıkları lüks evlerin binlerce sterlinlik aylık tutsat ödemelerini devletin sırtına yüklediklerinin ortaya çıkartılması üzerine bu çağrıda bulundu.

Bu yola başvuranlar arasında İşçi Partili eski kabine üyesi Elliot Morris'in de bulunduğu, Morris'in Londra'da lüks evlerin bulunduğu Dolphin Square'de satın aldığı evin tutsat ödemesini devlete yaptırdığı ve bu ödemenin tamamlanmasından sonra da devletten fazladan 16 bin sterlin aldığı tespit edildi.

Milletvekili kendisini, ''Ben yanlış bir şey yapmadım'' diye savundu. Ancak ana muhalefet lideri Cameron, polis ve savcıların mutlaka duruma el koyması gerektiğini, ortada büyük bir yolsuzluk bulunduğunu söyledi.

13 milletvekilinin yeniden aday olmayarak politikayı bırakacağını açıklamak zorunda kalmasına yol açan skandalı yorumlayan Cemeron, ''Eğer politikacılar masraflarını devletten talep ederken yasaları çiğnemiş, olmayan tutsatlar için ödeme yaptırmış ya da makul bir kira yerine lüks evin ödemesini devlete yüklemişse yasalar bu kişiler için sonuna kadar kullanılmalı ve cezai soruşturmalar başlatılmalıdır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler