Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı yarın yapılacak

Bu yıl ilk kez yapılacak olan Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı yarın saat 10.00’da başlayacak ve 120 dakika sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan sınava, 8 bin 500 aday katılacak. 8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınavda 1667 öğrenci yabancı okullara yerleştirilebilecek.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 09:23
Abone Ol google-news

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) sisteminin son bulması üzerine bu yıl ilk kez yapılacak olan Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı yarın yapılıyor. Sınav sorularının yüzde 90’ı Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler derslerinden hazırlanacak. Bu soruların yüzde 70’i 8. sınıfların öğretim programlarını, yüzde 30’u ise 7. sınıfların öğretim programlarını kapsayacak. Sınavın yüzde 10’luk dilimini ise dil öğrenme yeteneğini ölçen sorular oluşturacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesini ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdanını getirmesi gerekiyor. Sınav soruları ve yanıt anahtarı ise yarın gün içinde MEB’in “www.meb.gov.tr” adresli internet sitesinde yayımlanacak. Sınav sonucu 25 Haziran 2009’da açıklanacak. Adaylar okul tercihlerini, 26 Haziran - 15 Temmuz 2009 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr adresinden yapabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler