Altın Koza'da ödüllü belgeseller gösterilecek

"16. Altın Koza Film Festivali"nin 'Belgesel Bölümü'nde 14'ü yabancı olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde gösterilmiş ve çeşitli ödüller almış toplam 23 film gösterilecek.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 10:22
Abone Ol google-news

"16. Altın Koza Film Festivali" programında yer alan belgesel filmler, meraklıları için zengin bir seçenek sunuyor. Festivalin 'Belgesel Sinemacılar Birliği'yle birlikte oluşturduğu 'Belgesel Bölümü'nde 14'ü yabancı olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışındaki festivallerde gösterilmiş ve çeşitli ödüller almış toplam 23 film gösterilecek. 8-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında, yine Belgesel Sinemacılar Birliği ile yapılacak bir diğer etkinlik de Taha Feyizli'nin katılacağı 'Tutunamayanlar' başlıklı söyleşi olacak. Söyleşi, 11 Haziran Perşembe günü, 16.30'da Adana Kültür Sanat Merkezi (Tarihi Kız Lisesi Binası)'nda gerçekleştirilecek. Festival kapsamında gösterilecek belgesel filmler şöyle:

Çanlar İplikler ve Mucizeler - Marianna Economou, Kara Altından Altın Mikrofana - Metin Avdaç, Bu Ne Güzel Demokrasi - Belmin Söylemez, Berke Baş, Haşmet Topaloğlu, Somnur Vardar, Nâzım'ın Küba Seyahati - Çağrı Kınıkoğlu, Gloria Rolando, Lilit'in Kızkardeşleri - Emel Çelebi, Şairin Ölümü - Elif Ergezen, Hazır Mısın Everest? - Mustafa Temiztaş, Son Kumsal - Rüya A. Köksal, Dünya Çapında Özlem - Sigrid Faltin, Terzi - Óscar Pérez, Vadinin Üstündeki Köprü -Tomer Heymann, Barka Heymann, Çan - Audrius Stonys, Bar De Zi Ve Diğer Öyküler - Corina Radu, Asansörden Hikayeler - Ingeborg Jansen, Acısız Bir Yaşam - Melody Gilbert, Uzay Korsanları - Alessandro Bernard, Enrico Cerasuolo, Paolo Ceretto, Özel Soruşturma - Antoniy Donchev, Direnişle Tanışmak - Steve Connors, Molly Bingham, Barikatlarda Bir Gece Daha - Miguel Castro, Kafesteki Kuş Gibiydik - Güliz Sağlam, Feryal Saygılıgil, Yoldaş Kaptan Kemal - Fotos Lamprinos, Tutunamayanlar - Taha Feyizli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler