Lakers, finale yükseldi

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off karşılaşmaları Batı Konferansı final serisi altıncı maçında Los Angeles Lakers, Denver Nuggets'ı deplasmanda 119-92 yenerek, seride durumu 4-2 yaptı ve NBA finaline yükselmeyi başaran ilk takım oldu.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 11:01
Abone Ol google-news

Pepsi Center'da 20 bin 53 seyircinin izlediği karşılaşmada konuk Lakers, yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın 35 sayı, 10 asist, 6 ribauntluk performansıyla ''double-double'' yaptığı maçta Nuggets'ı deplasmanda mağlup etmesini bildi. Bryant kaydettiği 35 sayı ile de karşılaşmanın en skorer ismi olmayı başardı.

Lakers'ta, Pau Gasol ve yedekten gelen Lamar Odom takımlarının galibiyetlerine 20'şer sayılık katkı yaparlarken, Trevor Ariza 17 sayı, yedekten gelen Luke Walton 10 sayı, Derek Fisher 5 sayı ve Andrew Bynum 2 sayı ürettiler ve takımlarını NBA finaline ulaşmasını sağladılar.

Bu arada, konuk ekibin İspanyol yıldızı Pau Gasol attığı 20 sayı ve aldığı 12 ribauntla takım arkadaşı Kobe Bryant ile ''double-double'' yapan ikinci isim oldu.

Evsahibi Denver Nuggets'da, Carmelo Anthony 25 sayı atarak, takımının en skorer ismi olmasına karşın mağlubiyeti önleyemedi.

Nuggets'da, yedekten gelen J.R. Smith 24 sayı kaydederken, Kenyon Martin 13 sayı, Chauncey Billups 10 ve Nene de 8 sayı attılar.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 53-40 Lakers üstünlüğü ile tamamlandı.

Batı Konferansı final serisinin altıncı maçında alınan bu sonuçla NBA finaline yükselen Los Angeles Lakers, bu başarıya üst üste ikinci kez, toplamda da 30. kez imzasını atmış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler