TRT çalışanlarına Öcalan soruşturması

TRT Diyarbakır bürosunda tekniker olarak çalışan Ali Apacık hakkında, terör örgütü lideri Öcalan'ın doğum günü kutlamasına katıldığı, burada jandarma ve polisle çatıştığı, daha sonra da izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Apacık mahkemeye sevkedilecek.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 11:09
Abone Ol google-news

Polis ve jandarmanın KESK'e yaptığı operasyondan sonra ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. TRT Diyarbakır Bürosunda tekniker olarak çalışan Ali Apacık'ın polis kayıtlarına göre 4 Nisan tarihinde basın açıklaması yaptığı, bu tarihten önceki birkaç gün de Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayıp eylem yapmak için Şanlıurfa'nın Ömerli Köyü'ne gitmek için terör örgütü sempatizanlarıyla birlikte yola çıktığı ve yolda polis ve jandarmayla çatışmaya girdiği tespit edildi.

KESK'e bağlı Haber Sen üyesi Ali Apacık hakkında Öcalan'ın doğum günü kutlamasına katıldığı ve izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır Savcılığınca soruşturma açıldı. TRT çalışanı Apacık, soruşturma kapsamında verdiği ifadede, Öcalan'ın doğum gününde eylemlere katıldığını, bu eylemden sonra da KESK Diyarbakır Şubeler Platformu olarak Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda izinsiz basın açıklaması yaptığını kabul etti. Apacık, savunmasında eylemlere kamu çalışanı olarak değil KESK Haber Sen üyesi olarak katıldığını, sendikal faaliyetlerin bu tür eylemlere katılmasına müsaade ettiğini belirti. Apacık, bu eylemlere katılmasının mesai saatleri dışında olması koşuluyla hukuki olduğunu savundu.

Bu arada, TRT çalışanı Apacık'ın, terör örgütü lideri için eylem yapması, polisle çatışması ve kanunsuz basın açıklaması yapması 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 7. maddesine aykırılık taşıyor. Bu maddeye göre, kamu görevlileri hiçbir şekilde ideolojik beyanatta bulunamazlar ve bu yöndeki eylemlere katılamazlar.

Savcılık, soruşturması tamamlanan Apacık'ı mahkemeye sevk edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler