Yaralı 10 turistin tedavisi sürüyor

Nevşehir'de dün meydana gelen balon kazasında yaralanan 10 turistin tedavisi Kayseri'deki hastanelerde sürüyor.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 11:17
Abone Ol google-news

Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, düzenlediği basın toplantısında, kazanın ardından hastanelerine sevk edilen yaralılar Suzin Lewis (54), Brian Lewis (56), Juliet Boas (54), Malcolm William Gauld (66), Michael Miners (31), Michael Colas (66), David Mosca (34), Carel Coles (62) ve Geraldine Wright (55) ortopedik ve travmatoloji ağırlıklı sorunlarının olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Hastaların Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kurtsoy başkanlığındaki ekipler tarafından tıbbi ve cerrahi tedavilerinin yapıldığını belirten Akbeyaz, turistlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Akbeyaz, İngilizce ve Fransızca bilen 10 personelin sürekli hastalarla ilgilendiğini ifade ederek, İngiliz Konsolosluğundan da 2 görevlinin hastaları ziyarete geldiğini anlattı.
Hastaların sigorta şirketleri ile sürekli görüştüğünü ifade eden Akbeyaz, nakil talebi gelmediğini, hastaların da hastanelerinden memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'nde tedavisi süren Harry Dawson'un (72) durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Zelve Ören Yeri'nden dün sabah havalanan ve İngiliz turist grubunu taşıyan sıcak hava balonu, kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüş, kazada 1 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler