"Fırat suyu kan ağlıyor baksana"

Aralarında İHD, Alevi Bektaşi Federasyonu, Halkevleri ve MAZLUMDER'in de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ve kendilerine ''Gerçek ve Adalet İnisiyatifi'' adını veren grup, ''Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana'' eylemi düzenledi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 11:48
Abone Ol google-news

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Kızılay'daki gökdelen önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratikleşmesi, daha özgür ve eşit yurttaşlar olma amacıyla Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı eylem düzenlediklerini bildirdi.

Türkdoğan, Yaşar Kemal'in ''Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana'' isimli romanından esinlenerek böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirterek, Yaşar Kemal'in o romanında Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nın ardından Anadolu halkının yaşadığı acıları anlattığını, kendilerinin de son yıllarda yaşanan acıların, katliamların ve halka karşı işlenen suçların ortaya çıkarılması için burada olduklarını söyledi.

Ergenekon soruşturmasına da değinen Türkdoğan, sürecin Türkiye'de ''derin-gizli birçok gerçeği ortaya çıkardığını, ancak ortaya çıkanların henüz buz dağının görünen yüzü olduğunu'' kaydetti. Türkdoğan, soruşturmanın buz dağının altının ortaya çıkarılmasına yönelik bir amaç taşımadığını savundu.

Türkdoğan, ''Bizler bu dava vesilesiyle tüm çetelerin, cinayet şebekelerinin ortaya çıkarılması için yola çıktık, sonuna kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından, gruptakiler gökdelen önünde el ele tutuşarak zincir oluşturdu. ''Fırat Suyu Kan Ağlıyor'' yazılı pankart açan gruptakiler, yakalarına, üzerinde ''Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana'' yazılı kartlar taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler