TBB Heyeti Ata'nın huzuruna çıktı

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 30. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Özdemir Özok ile yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 12:14
Abone Ol google-news

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 30. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Özdemir Özok  ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özok, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, Türkiye Barolar Birliğinin 30. Olağan Genel Kurulu'ndan sonra seçilen yönetim, disiplin ve denetim kurullarıyla huzurunuzdayız.

Cumhuriyetin tüm kurum ve kavramlarının yıpratıldığı, içlerinin boşaltıldığı, kimilerinin demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti gibi çağdaş değer ve ilkeleri, sadece kendi çıkarları için kullandığı ve yorumladığı, tarihle yüzleşelim derken bayrak, vatan, ulusal kimlik, bağımsızlık, bölünmez bütünlük gibi ortak değerlerin acımasızca kirletildiği, aymazlıklarla dolu kötü bir süreci yaşıyoruz.

Ülkemizin insanları, bu yaşananları asla hak etmemektedir. Ülkemiz, sizin gösterdiğiniz aydınlık yol ve ulusumuzun sarsılmaz sağduyusu ile bu süreçten mutlaka çıkacaktır. Bundan hiç ama hiç kuşkumuz yok. Çünkü sizin gösterdiğiniz aydınlık, çağdaş ve tam bağımsız ülke olma ülküsü tek hedefimizdir.

Bu duygu ve inançla sizin ilke ve devrimlerinize bağlılığımızı bir kez daha yineler, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliriz.''

Diğer taraftan TBB'nin yeni yönetim kurulu bugün toplanarak başkanlık divanını seçti. Buna göre, Özok başkanlığındaki Barolar Birliği Başkanlık Divanında başkan yardımcılıklarına Berra Besler ve Talay Şenol, Genel Sekreterliğe Cengiz Tuğral, Saymanlığa Sitare Sağsen getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler