Berlusconi fotoğrafları toplattı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi Sardunya adasındaki villada kızlarla görüntüleyen fotoğraflar hakkında yayın yasağı ve toplama kararı alındı.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 12:21
Abone Ol google-news

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, özel yaşamı ihlal niteliği taşıyan fotoğraf ve görüntülerin toplanması talebiyle, Bireysel Verileri Koruma Kuruluna ve Roma Mahkemesi'ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt aldı.

Şikayet konusu olan, Sardunyalı foto muhabiri Antonello Zappadu'nun çektiği fotoğraflara bugün mahkeme kararıyla el konulurken, özel yaşamı ihlal iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

Zappadu'nun çektiği fotoğrafları İtalya'da ve yurt dışındaki muhtelif yayın organlarına 1,5 milyon Avro karşılığında satma girişiminde bulunduğu iddiasına da yer verildi.

Berlusconi'nin üç gün önce yaptığı başvuruda, Sardinya adasında Certosa villası diye bilinen özel ikametgahında konuklarıyla bulunduğu sırada izinsiz olarak çekilen fotoğraf ve görüntülerin özel yaşamı ihlal niteliği taşıdığını savunduğu öğrenildi. Şikayet dilekçesinde, fotoğrafları muhtelif yayın kuruluşlarına satma girişiminde bulunduğundan söz edilen Zappadu hakkında ceza davası açılması da talep edildi.

Edinilen bilgilere göre Zappadu'nun elinde yaklaşık 700 fotoğraf bulunuyor. Fotoğraflarda, Berlusconi'nin yılbaşında villasında verdiği ve 18 yaşındaki Napolili Noemi Letizia'nın da davetliler arasında olduğu eğlence partisininden kareler de yer alıyor.

Berlusconi'nin Mayıs 2008'de dönemin Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek'i ağırlaması da dahil olmak üzere, tüm fotoğrafların villa dışından çekildiği kaydedildi.
Foto muhabiri Zappadu ise yasaları ihlal niteliği taşıyacak bir şey yapmadığını savunarak, "Fotoğrafların tümü özel mülkiyet olarak telakki edilemeyecek dış mekanlardan, dijital teknik ve yöntemlerle çekilmiştir. Şahsımın bu fotoğraflarla, Sayın Berlusconi'nin imajına zarar verme amacı güttüğüm yönündeki iddiaları da tümüyle reddediyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon