Lösemili çocuklar için şenlik

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından, ''8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'' etkinlikleri kapsamında Ortaköy Meydanı'nda şenlik düzenlendi. Şenlikte lösemi tedavisi gören çocuklar için illüzyon, animasyon, halk oyunları ve müzik gösterileri sunuldu.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 13:38
Abone Ol google-news

''8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'' etkinlikleri kapsamında Ortaköy Meydanı'nda şenlik düzenlendi. Şenlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın çaldığı marşlarla başladı. Şenlikte daha sonra, lösemi tedavisi gören çocuklar için illüzyon, animasyon, halk oyunları ve müzik gösterileri sunuldu.

Etkinlik kapsamında oluşturulan sanat atölyelerinde çocuklar, yüz boyama ve çeşitli oyunlarla gönüllerince eğlendi. Lösemili çocuklar da şenlikte bir konser verdi. Çocukların gösterileri aileleri tarafından ilgiyle izlendi.Şenlik kapsamında kurulan yiyecek ve hediyelik eşya stantlarında, lösemili çocuklar yararına satış yapıldı.

LÖSEV İstanbul Koordinatörü Zuhal Ön, yaptığı açıklamada, LÖSEV'in İstanbul, Ankara ve İzmir'de 8'incisini gerçekleştirdiği ''Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası''nın, 73 ülkede 118 kuruluş tarafından kabul edilen bir etkinlik olduğunu belirtti.

Haftanın, lösemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirildiğini ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi kutlanmasını hedeflediklerini dile getiren Ön, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Lösemi, dil, din, ırk fark etmeden küçücük bedenleri, onların en çok gülmeye ihtiyaçları olduğu bir dönemde etkiliyor. Lösemi, uzun ve masraflı bir tedavi. Lösemi hastası çocukların, ilaç tedavisinin yanında, moral tedavisine de ihtiyaçları var. Bu hafta ile buna dikkat çekmek istiyoruz. Tüm dünyada, lösemi ile ilgili tedavi şansının çok yüksek olduğunu ve desteklerle bunun yüzde yüzlere ulaştırılabileceğini paylaşmak istiyoruz.''

Ön, Türkiye'de LÖSEV tarafından tedavisine destek verilen 6 bine yakın çocuk bulunduğunu, bugünkü etkinlik kapsamında açılan yiyecek ve hediyelik eşya stantlarındaki satışlardan elde edilecek gelirin, bu çocukların tedavisinde kullanılacağını sözlerine ekledi.

''8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası'' etkinlikleri, 5 Haziran'da sona erecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler