"Terör ve şiddet olursa hiçbir şey olmaz"

Kırgızistan ve Tacikistan'a yaptığı resmi ziyaretlerin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin Kürt sorununun çözümüne ilişkin bir sorusuna,"Terör ve şiddet olursa hiçbir şey olmaz. Terörün olduğu yerde demokrasi zor yükselir. Yaşanan terör ve şiddet olaylarını herkes kınamalı" karşılığını verdi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

Kırgızistan ve Tacikistan'a yaptığı resmi ziyaretlerin ardından yurda dönen Gül, gazetecilerin Kürt sorununun çözümüne ilişkin bir sorusuna,"Terör ve şiddet olursa hiçbir şey olmaz. Terörün olduğu yerde demokrasi zor yükselir. Yaşanan terör ve şiddet olaylarını herkes kınamalı" karşılığını verdi. Meclis'te temsil edilen partilerin liderleriyle Kürt sorununa ilişkin görüşmeler yaptığını hatırlatan Gül, önümüzdeki günlerde Meclis dışındaki siyasi partilerin liderleriyle de görüşebileceğini söyledi.
 

Mayınlı arazi böyle kalmamalı

Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusundaki bir soruyu ise, "Bu araziler bir 10-20 yıl daha böyle kalmamalı. Hiçbir Hükümet ülkenin milli menfaatlerine aykırı harekette bulunmaz" diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik durumla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, IMF ile görüşmelerde kararın ekonomi yönetimine ait olduğunu bildirdi, IMF'nin verdiği paranın hibe olmadığını hatırlattı. Türkiye'de ekonominin canlanmaya başladığını söyleyen Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ekonomiyi canlandırma yönünde başlattığı girişime de olumlu baktığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile RTÜK Başkanı Zahid Akman arasında yaşanan "istifa" tartışmasına ilişkin bir soruya ise Gül "Her tartışma konusunda Cumhurbaşkanı görüş bildirmez" diyerek karşılık vermekten kaçındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler