Ahmedinejad uluslararası arenada iddialı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin bugün uluslararası arenada hesaba katılan ve müzakere edilen bir konuma geldiğini söyledi.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, seçim çalışmaları çerçevesinde Tahran'da bir konferansta yaptığı konuşmada, kendi hükümeti döneminde nükleer enerjiden uzay teknolojisine birçok alanda büyük gelişmeler kaydedildiğini bildirdi.

Halkın çıkar ve onurunu ''kırmızı çizgileri'' olarak belirlediklerini kaydeden Ahmedinejad, büyük güçlerin baskı ve yaptırımları karşısında geri adım atmadıklarını vurguladı.

''Uzay ve havacılık, nükleer enerji, kök hücre ve nano teknolojisinde öncü olan ülkeler, başka bir ülkenin bu teknolojileri elde etmesini istemiyor'' diyen Ahmedinejad, bütün zorluklara ve engellemelere rağmen en az masrafla nükleer bir güce dönüştüklerini ve adlarını uzaya yazdırdıklarını söyledi.

Büyük bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu belirten Ahmedinejad, nükleer enerji politikasını eleştiren muhalifleri de büyük güçler karşısında geri adım atmakla suçladı.
Hükümetinin dış politikasını da savunan Ahmedinejad, ABD'yi kastederek ''İran'ı şer üçgeninin bir parçası olarak adlandıranlar, bugün bizimle müzakere ve ilişki kurma peşindeler'' dedi.

Ahmedinejad, baskı, tehdit ve ambargolarla İran'ı hedeflerinden vazgeçireceğini düşünenlerin yanıldığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler