"Toprak konusundaki hassasiyet hala kavranamadı"

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, dünyada ve Türkiye'de küresel ısınmanın tehlikelerinden bahsedilmesine rağmen toprak konusundaki hassasiyetin hala iyi kavranamadığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 30.05.2009 - 16:33
Abone Ol google-news

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenen TEMA Vakfının gönüllü temsilci ve sorumlularına yönelik eğitim toplantısında yaptığı konuşmasında, toprak bilincinin uyanmamasının büyük bir tehlike olduğuna işaret etti.

52 ilden 170 gönüllü temsilcinin katıldığı toplantıda, 1945 yılından bu yana iş başına gelen tüm iktidarları eleştiren Karaca, istisnasız tüm hükümetlerin ülkenin doğasına, ormanlarına, topraklarına zarar verdiğini ileri sürdü. Karaca, ''Tüm hükümetler, istisnasız, Türkiye'nin doğasına, ormanlarına, topraklarına hizmet ederek değil, toprakları tüketerek, yok ederek iktidar olmayı amaçlamışlardır. Bunu da pekala başarmışlardır'' dedi. Küresel iklim kavramının dillerden düşmediğini, ama kimsenin toprak konusundaki ciddi tehlikeleri düşünmediğini vurgulayan Hayrettin Karaca, toprak konusunda çok geç kalınmadan tedbirlerin alınması gerektiğini savundu. Her şeye rağmen gelecek için çok fazla olumsuz bir tablo yaratmak istemediğini vurgulayan Karaca, bu konuda ise gelecek nesillere güvendiğini dile getirdi.

 

''Tüm olumsuzluklara rağmen umutluyum''

Hayrettin Karaca, ''Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin geleceğinden çok umutluyum. Çünkü pırlanta gibi çocuklarımız geliyor'' diye konuştu. Dünyada bir kurtuluş hareketinin başladığına işaret eden Karaca, Türkiye'de de kurtuluşun Anadolu'dan başlayacağına inandığını kaydetti. TEMA Vakfı olarak bugüne kadar önemli çalışmalara imza attıklarını ve en önemlisi de insanlarda bir doğa bilincini uyandırdıklarını dile getiren Karaca, 9 yıllık uğraşın ardından Toprak Koruma Yasası'nı çıkarabildiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler